Cum se ajunge in Shkoder

Daca doriti sa ajungeti in Albania cu avionul, mai intai de toate trebuie sa stiti ca nu exista niciun zbor direct Romania – Albania sau Albania – Romania. Daca totusi, preferati avionul veti avea zbor cu escala.

In ceea ce priveste distanta dintre Bucuresti si Shkoder este de 927 km si poate fi parcursa in aproximativ 13 ore si 30 minute cu masina. Astfel, se poate lua in considerare urmatorul traseu Bucuresti – Ruse – Pleven – Sofia – Pernik – Shkoder.

Daca nu aveti masina, cea mai buna varianta de a ajunge in Shkoder ar fi aceea de a lua trenul pana la Belgrad, apoi schimb de tren pana la Podgorica iar apoi veti lua autobuzul pana la Shkoder.

Drumul pana in Shkoder este destul de bun, fiind 23 de km de la granita pana in oras, iar intrarea in oras se face pe un pod de lemn. Data intrati in Albania, Shkoder, veti constata ca este destul de sarac desi gasiti cateva atractii interesante si de cultura.

Trebuie sa mentionam si faptul ca nu prea exista panouri care sa delimiteze localitatile intre ele. In Shkoder veti gasi totusi un panou la intrare in oras Welcome to Shkoder!, dar daca sunteti interesati de alt oras, este bine sa stiti ca astfel de panouri lipsesc, asa ca fiti totusi atenti.