Informatii utile Shkoder

Date generale


Moneda: Lek (ALL)
Limba oficiala: Albaneza
Fus orar: GMT 01:00

Shkoder este recunoscuta pentru


arhitectura
situri religioase
atractii inedite
cetate
puncte de interes
simbol turistic

Moneda Albaniei este lek-ul. Paritatea este de aproximativ 140 Lek / euro.

In ceea ce priveste viza in Albania, cetatenii Uniunii Europene nu au nevoie de viza pentru a vizita tara.

Clima: Albania are doua climate, temperat continentala si mediteraneeana. Climatul temperat continental predomina in partea centrala a tarii, in partea de deal si de campie, cu veri calde si ierni reci. In ceea ce priveste climatul mediteraneean, acesta se regaseste in partea de coasta, cu veri fierbinti si ierni blande si umede. In anumite orase din zonele muntoase gasiti ierni mai aspre, aici inregistrandu-se caderi de zapada din noiembrie pana in martie.

Temperaturi medii lunare in Shkoder, Albania

Perioada optima de vizitare: Daca va planificati vacanta sau concediul in Shkoder, trebuie sa stiti ca perioada optima de vizitare a acestei zone este vara. Pe perioada verii toate statiunile sunt aglomerate si pline de turisti.

Alte detalii: In ceea ce priveste siguranta turistilor nu se pun prea multe probleme. Este bine totusi sa evitati zona nordica. Luptele au incetat, dar in aceasta zona serviciile in infrastructura sunt aproape inexistente.

Limba oficiala este albaneza. Pe langa albaneza, se mai vorbeste si greaca, de catre minoritatile de origine greaca. Alte limbi minoritare vorbite aici sunt sarba, macedoneana, aromana.

Religia din Shkoder este cea musulmana. 70 % din populatie sunt musulmani datorita dominatiei otomane. Urmeaza religia ortodoxa (20 % din populatie) si religia romano – catolica (10 % din populatie).