Obiective turistice Shkoder

Podul Mes din Shkoder

Podul Mes se gaseste la aproximativ 6 km de oras inspre partea de nord si pare sa fie cea mai mare si mai bine conservata constructie de acest tip din Albania. Acest pod a fost construit peste raul Kir in anul 1768, pe traseul rutei comerciale care lega orasul Shkoder de Kosovo. In ceea ce priveste lungimea podului, acesta este lung de 108 metri, are o latime de 3 metri si 13 arcuri simetrice.

Moscheea de Plumb din Shkoder

Moscheea de Plumb a fost construita in 1774 de Mehmet Pasa Bushati, avand ca model Moscheea Albastra din Istanbul care, dupa cum puteti observa si din denumirea sa, are un acoperis de plumb. In oras se mai gasesc si alte doua moschei, mai exact amplasate in centrul orasului si care apartin epocii moderne, Moscheea Al-Zamil si Moscheea Noua.

Cetatea Rozafa din Shkoder

Cetatea Rozafa se gaseste in partea de sud – vest a orasului atragand atat prin frumusetea vestigiilor pastrate de-a lungul anilor dar si prin frumoasele privelisti asupra orasului. Acest castel a fost construit in perioada ilirica, pe un deal, in partea de vest a orasului. Castelul are si o legenda, care se aseamana cu legenda mesterului Manole, Rozafa fiind sotia celui mai tanar dintre cei...