Ghid turistic Annaba

Recomandat pentru: arhitectura, situri religioase, plimbari in aer liber, puncte de interes

Despre Annaba

Cu o populatie de peste 250.000 de locuitori, Annaba este o localitate din nord-estul Algeriei, al patrulea oras ca marime din tara. Situata pe litoralul sudic al Marii Mediterane, asezarea se bucura de un climat mediteranean. Verile sunt lungi si calduroase, cu maxime care ating si 40 °C, iar iernile sunt blande si umede, cu minime de 5-6 °C. Zapada este rara, dar nu imposibila.

In apropierea orasului s-au gasit dovezi despre primele populatii de umanoizi din zona, care dateaza din urma cu peste 200.000 de ani. Cunoscuta ca Hippo Regius în epoca romana, localitatea a fost fondata probabil de fenicieni in cursul secolului al XII-lea i.Hr. Asezarea este importanta pentru istoria crestinismului dupa ce aici a fost episcop Sfantul Augustin, intre anii 396 - 430.

La Annaba se ajunge usor pe calea aerului, aeroportul sau, Rabah Bitat Airport, avand curse regulate cu orase din sudul continentului european. De asemenea, din Marsilia exista o cursa zilnica cu feribotul.

Annaba este un important centru turistic si una dintre principalele atractii din vestul Mediteranei. Muntii Searidi din apropierea orasului, care ating pana la 1080 de metri, transforma zona intr-o destinatie deosebita atat pentru iubitorii de mare, cat si pentru amatorii de drumetii montane.

Cel mai important obiectiv turistic al orasului este Biserica Sfantului Augustin. Situata pe un deal in imediata apropiere a orasului, cladirea este considerata o bijuterie arhitecturala. In interiorul bisericii se gasesc moastele cu mana Sfantului Augustin. Centrul orasului este ideal pentru o plimbare. Arhitectura coloniala franceza se impleteste armonios cu cladirile in stil otoman din secolul XII. Fireste, o vizita in Annaba nu are sens daca nu va bucurati de plajele sale mereu insorite. In zona sunt numeroase restaurante si cluburi, iar viata de noapte este comparabila cu cea din orasele europene. Tot pe litoral se afla si un parc de distractii, “Les Allemends”, care ofera diverese activitati recreative pentru familiile venite alaturi de copii.

Cum Annaba este situata la granita cu Tunisia, puteti trage o fuga si pe teritoriul tarii vecine, mai cu seama in Parcul National El Kala, aflat in estul Tunisiei.

Top obiective turistice Annaba

Centrul Istoric din Annaba
Centrul Istoric din Annaba

Hippo Regius reprezinta orasul antic ce s-a aflat pe teritoriul Annaba, cand colonistii romani au pus stapanire pe Africa de Sud. Acesta este un sit arheologic...

Moscheea Bey din Annaba
Moscheea Bey din Annaba

Exista multi turisti care sunt interesati de arhitectura si modul inedit in care unele structuri care au vechime chiar si de un mileniu, au rezistat la...

Annaba