Ghid turistic Constantine

Recomandat pentru: arhitectura, situri religioase, atractii inedite, palat, puncte de interes, simbol turistic, atractii turistice

Despre Constantine

Cu o populatie estimata la circa 500.000 de locuitori, Constantine este al treilea oras ca marime din Algeria. Situat in nord-estul tarii, la 80 de kilometri de coasta Marii Mediterane, orasul se afla la o altitudine de 640 de metri deasupra marii.

Constantine a fost fondat de fenicieni si cucerit apoi de berberi, romani, vandali, arabi, otomani si francezi. Numele si-l datoreaza insa ocupatiei romane. In anul 311, cetatea a fost distrusa in urma razboiului civil dintre imparatul Maxentius si uzurpatorul Domitius Alexander, guvernatorul Africii. Reconstruita doi ani mai tarziu, cetatea a fost botezata dupa numele lui Constantin cel Mare, imparatul care l-a invins pe Maxentius. In timpul ocapatiei franceze, in 1880, pe cand lucra la un spital militar din Constantine, Charles Louis Alphonse Laveran a descoperit ca malaria este cauzata de un protozoar, dupa ce a obervat acesti paraziti in sangele unui soldat ucis de malarie. Pentru descoperirea sa, el a primit Premierul Nobel pentru Medicina, in 1907.

Localitatea se bucura de un climat mediteranean, cu veri uscate si fierbinti, si ieri blande si umede.

Constantine este deservit de o aerogara propire, Aeroportul International Mohamed Boudiaf, si are conexiuni rutiere cu toate orasele importante din Algeria.

Denumit deseori si “Orasul Podurilor”, datorita fermecatoarelor poduri si viaducte care strabat cetatea, Constantine este recunoscut ca una dintre cele mai populare destinatii turistice din Nordul Africii. Centrul vechi al orasului (Casbah) fara sa fie la fel de romantic ca cel din capitala Alger, este mult mai bine conservat si atrage prin varietatea arhitecturala a cladirilor. Muzeul Gustave Mercier Museumof nu trebuie ratat pentru ca ofera o combinatie deosebita de arta traditionala si moderna. De vazut obligatoriu si Palatul Ahmed Bey, o capodobera a arhitecturii otomane, Mausoleele Massinissa si Soumma’s Mausoleum, atractii deosebite pentru pasionatii de istorie, dar si ruinile Apeductelor Romane.

Constantine