Cum se ajunge in Algeria

Calatoria cu avionul in Algeria

Cel mai modern aeroport din Algeria este Houari Boumediene Airport (ALG) situat la 16 km sud de capitala. Importante companii aeriene internationale opereaza zilnic zboruri cu aceasta destinatie, printre care Lufthansa, Air Berlin, British Airways, Air France, Iberia, Alitalia, Turkish Airlines. De aici pleaca aeronave cu destinatia New York, Doha sau Beijing. Compania nationala de zbor - Air Algerie are numeroase zboruri catre orase importante din Europa, Asia si Orientul Mijlociu. De pe acest aeroport exista numeroase zboruri domestice catre cele mai importante orase din tara, iar calatoria cu avionul este de cele mai multe ori recomandata turistilor care vor sa parcurga distante lungi. Un alt aeroport international care deserveste Annaba si orasele din imprejurimi este Rabah Bitat Airport (AAE) este situat la 9 km sud de Annaba.

Pentru a ajunge din Bucuresti in Alger, trebuie sa stiti ca nu exista cursa directa, dar puteti cauta un zbor cu Alitalia, cu escala la Roma sau Milano, sau cu Tukish Airlines, cu escala la Istanbul. In functie de compania pentru care optati, trebuie sa fiti pregatiti pentru un zbor destul de lung, aproximativ 15 ore.

Calatoria cu autocarul in Algeria

In zonele urbane, autobuzele sunt cea mai la indemana metoda de a calatori dintr-un loc in altul. Principalele statii sunt Place des Martyrs, Place Grande Poste si Place Audin, iar statiile autobuzelor care fac legatura intre principalele orase ale tarii si gasesc la marginea oraselor si ofera facilitati standard pentru calatori. ETUSA, compania nationala de autobuze are 54 de linii de autobuz care circula in intervalul 5.30 - 1.00 cu ajutoul acestora, puteti ajunge in orase precum Oran, Annaba sau Ouargla.

Desi transportul public este destul de eficient in Algeria, autobuzele care circula in afara capitalei sunt destul de nesigure. Autobuzele apartinand companiei nationale de transport in comun pot fi identificate dupa sigla SNTV, iar cele mai importante orase din tara dispun de o autogara unde puteti face rezervarea biletelor. Cea mai mare autogara este La Gare Routiere, Gara centrala, situata in Hussein Dey, la 10 minute distanta de centrul orasului. Tarifele sunt acceptabile, iar autobuzele sunt prevazute cu aer conditionat.

Teritoriul vast pe care il ocupa aceasta tara si distantele lungi intre orase va pot pune rabdarea la incercare, mai ales in zonele nordice ale tarii, care nu sunt foarte populate, in timp ce traversarea tarii de la est la vest poate fi facuta intr-o zi, iar calatoria intre orasele Saharei este destul de dificila, deoarece zona sudica a tarii nu dispune de o infrastructura a drumurilor foarte bine pusa la punct, iar calatoria cu autobuzul se desfasoara in conditii precare.

Calatoria cu masina in Algeria

Drumurile in Algeria sunt intr-o stare buna, iar pentru a conduce autoturismul aici trebuie a aveti asigurare suplimentara, alta decat cartea verde, iar pretul acesteia variaza in functie de perioada cat va aflati pe teritoriul acestei tari. Permisul de conducere romanesc nu este recunoscut aici. Aveti nevoie de permis de conducere international, plus un permis de calatorie acordat de autoritatile locale. Purtarea centurii de siguranta este obligatorie si autoturismul se conduce pe partea dreapta a sensului de deplasare. Pretul benzinei este relativ scazut.

Daca intentionati sa conduceti autoturisme in zona desertului, sunt recomandate masinile 4X4, bine echipate si intr-o stare tehnica foarte buna. Este important, de asemenea, sa va faceti provizii de apa si combustibil. Totusi, nu prezinta siguranta sa conduceti pe timpul noptii, mai ales in afara zonelor urbane. Este important sa circulati cu atentie sporita, mai ales la pietoni si motociclisti, deoarece multe dintre strazi nu sunt semnalizate, iar localnicii au tendinta sa nu respecte regulile de circulatie si, in general, conduc cu viteza peste limita legala care este stabilita la 50 km/h in orase si intre 80 km/h si 90 km/h, in afara zonelor urbane. Locurile de parcare sunt limitate si, de regula, se parcheaza pe partea dreapta a drumului.

Dupa orele 22.00, pe drumurile publice se intalnesc frecvent filtre de control. De cele mai multe ori, acestea sunt prezente in marile intersectii. La intalnirea acestora, trebuie sa reduceti viteza si sa respectati recomandarile personalului care formeaza filtrul de control. In acest sens, trebuie sa evitati sa parcurgeti singuri distante lungi, pe drumuri nationale, deoarece exista riscul intalnirii unor false echipaje militare, motiv pentru care turistilor le este recomandat sa circule numai in grupuri organizare, si pe cat posibil, pe timpul zilei.

Calatoria cu trenul in Algeria

Compania nationala de transport feroviar pune la dispozitia calatorilor mai multe rute, mai ales spre orasele din nordul tarii. Achizitionarea biletelor si informatii despre circulatia trenurilor le puteti obtine direct de la gara. Desi poate fi considerata o metoda interesanta de a explora aceasta tara, optiunile de transport cu trenul sunt destul de limitate. Cu toate ca biletele sunt accesibile ca pret, numeroase trenuri sunt scoase din uz si multe dintre rute sunt inchise traficului. Trenurile sunt vechi, de cele mai multe ori, sunt insalubre si se deplaseaza cu viteza redusa. In ultimii ani, au fost introduse cateva trenuri mai noi, prevazute cu aer conditionat. Garile sunt deosebit de aglomerate si lipsa indicatoarelor poate starni confuzie printre turisti. Din acest motiv este bine sa veniti cu suficient timp inainte de plecare, la gara, pentru a obtine informatiile necesare. Daca intampinati dificultati cu orientarea, este recomandat sa intrebati la agentiile de turism de unde trebuie sa luati trenul spre destinatia dorita si sa faceti tot posibilul pentru rezervarea biletelor in avans.