Informatii utile Algeria

Date generale


Capitala: Alger
Moneda: Dinar algerian (DZD)
Limba oficiala: Araba
Fus orar: GMT 01:00
Religie: Musulmani (97.9%), Alte religii (2.1%)

Algeria este recunoscuta pentru


arhitectura
situri religioase
puncte de interes
atractii inedite
cultura
atractii turistice
palate

Cand este indicat sa vizitati Algeria

Algeria beneficiaza de o clima mediteraneana in regiunile nordice si de temperaturi desertice in zonele sudice, (frecvent 36°C) si cu precipitatii foarte reduse. In general, ideal ar fi sa va programati vacanta in aceasta tara in timpul iernii, cand temperaturile ajung la 25° C. Oricum, trebuie sa stiti ca noptile sunt foarte reci in regiunile Saharei, asa ca trebuie sa fiti pregatiti pentu temperaturi extreme. Zona de coasta a Algeriei si zonele montane din nordul tarii, beneficiaza de o clima mediteraneana cu veri foarte calduroase si ierni bogate in precipitatii.

Temperaturi medii lunare in Algeria

In luna iulie, spre exemplu, ziua se inregistreaza in jur de 30ºC, iar noaptea temperaturile scad cu aproape 10°C, in timp ce in ianuarie, ziua, temperaturile variaza intre 8°C si 15ºC. In general, turistilor le este recomandat sa viziteze tara in timpul sezonului ploios, intre octombrie si martie. Este de evitat perioada Ramadanului, cand sunt impuse reguli stricte in majoritatea spatiilor publice si cele mai multe magazine si obiective turistice sunt inchise.

Ce sa luati in bagaj

Date fiind variatiile de temperatura intre noapte si zi, bagajul dvs. trebuie sa contina si haine pentru temperaturile ridicate din timpul zilei, dar si haine cu maneca lunga, pentru noptile reci. Optati pentru haine in culori neutre, din materiale naturale si comode. Nu uitati ochelarii de soare si cremele de protectie solara. Adagati incaltaminte cat mai usoara, rezistenta si confortabila. In general, este bine sa va limitati la strictul necesar. Ideale sunt tricourile si bluzele din bumbac, jacheta, pulover, pantaloni, sandale, articole de igiena personala, un kit de prim ajutor, lanterna, solutii de portectie contra insectelor, un filtru de apa si, bineinteles, camera foto, cu accesorii. Tara profund islamica, Algeria impune un anume cod vestimentar, mai ales pentru femei, daca vizitati moschei, asigurati-va ca aveti o tinuta decenta.

Viza turistica pentru Algeria

Turistii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in Algeria au nevoie de viza pentru intrarea in aceasta tara, iar sederea acestora nu poate depasi 3 luni de zile. Viza se elibereaza doar de catre misiunile diplomatice si se acorda cu o valabilitate de 1, 3 sau 6 luni. Demersul pentru obtinerea vizei, presupune prezentarea pasaportului cu o valabilitate de minimum 6 luni, completarea formularelor cu datele personale, confirmarea rezervarii de la hotelul unde va cazati, la care se adauga o taxa de eliberare a vizei in valoare de 75 USD.