Muntele Fogo

Pico de Fogo – Muntele Fogo, din Capul Verde, este un vulcan activ. Acesta este cel mai inalt din aceasta tara. El masoara nu mai putin de 2829 metri, iar ultima sa eruptie majora a avut loc in anul 1675. In urma acesteia, foarte multi locuitori ai acestei insule au emigrat.

In anul 1995 a avut loc o alta eruptie, insa, singura care a produs decese a fost cea din 1847, din cauza cutremurelor care au zguduit insula. Asta nu i-a oprit pe oamenii din aceasta zona sa se aseze in apropierea varfului sau, intr-un sat numit Chã das Caldeiras. Aici traiesc aproximativ 1000 de oameni, iar vizitarea acestui loc va va face o deosebita placere, deoarece casele sunt construite chiar in interiorul craterului. Aici veti gasi o parte dedicata turistilor, numita Portela. A doua parte se numeste Bangaeira, insa nu are atat de multe obiective turistice. Probabil va este cunoscuta imaginea acestui micut sat din imaginile virale care circula pe internet, surprinse din avion.

Locuitorii din Capul Verde obisnuiesc sa planteze culturi de cafea pe pantele Muntelui Fogo, iar lava sa o folosesc pe post de material de constructie.

Insula pe care este situat Muntele Fogo se afla intre Brava si Santiago. Ultima eruptie a acestui vulcan a condus la formarea unui nou crater, ce este denumit Pico Pequeno. Acesta are peretii inalti de aproximativ 1 kilometru, iar diametrul sau masoara 9 kilometri! In mijlocul sau se ridica un varf care reprezinta cel mai inalt punct de pe aceasta insula, masurand aproximativ 100 de metri. De aceea, daca vizitati Muntele Fogo, mergeti si in acest punct pentru ca imaginile nu va vor dezamagi.

Orasul principal de pe Muntele Fogo este São Filipe, acesta avand si propriul aeroport. Prima atestare a acestuia dateaza din anul 1480, fiind si punctul de pornire in popularea acestei zone. Daca va asteptati ca aici sa gasiti o atmosfera rurala, va inselati, deoarece pe munte exista scoli si licee, banci, hoteluri si chiar si un stadion!

In partea de sud a Muntelui Fogo veti gasi foarte multe terenuri agrabile, deoarece aici pamantul este mult mai fertil. In partile de est si de nord, vegetatia este mult mai rara, din cauza faptului ca panta este mult prea abrupta - plantele nereusind sa creasca. Totusi, va recomandam sa vizitati si aceasta zona, deoarece imaginea oceanului din care iese muntele este una deosebita.

Pe tot parcursul anului, pantele dinspre Nord si Est sunt inverzite, insa tot aici exista si cele mai multe precipitatii din Capul Verde. In aceasta zona se afla al doilea cel mai important oras din tara, Mosteiros. Mosteiros este orasul care face legatura intre munte si ocean si este, adeseori, preferat de catre turisti, motiv pentru care va recomandam sa fie locul pe care il alegeti pentru cazare pe Muntele Fogo, in defavoarea lui Sao Felipe si a agitatiei acestuia. In orice caz, exista numeroase curse de autobuz care fac legatura intre aceste doua puncte, in fiecare zi, dar si intre el si alte obiective turistice de pe Muntele Fogo.

Localizare

GPS - Latitudine: 14.949014, Longitudine: -24.340381

Mareste harta

Legenda

 • Muntele Fogo
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Muntele Fogo

Praia