Pesterile din Nottingham

City of Caves este un punct turistic din Nottingham, care consta intr-o retea de pesteri sculptate in gresie, care au fost utilizate in diferite moduri de-a lungul anilor: o tabacarie, pivnite publice sau buncare.

Orasul Nottingham este asezat pe o creasta de gresie moale, care poate fi usor sapata cu unelte simple pentru a crea locuinte rupestre artificiale. Intr-adevar, Nottingham a fost cunoscut odinioara sub numele de Tigguo Cobauc, ceea ce inseamna Locul Pesterilor.

Pesterile de aici sunt unele dintre cele mai vechi ramase in oras, cu ceramica datand din perioada 1270-1300 si au fost locuite din secolul al XVII-lea, cel putin, pana in anul 1845, cand Actul Sf. Maria a interzis inchirierea de beciuri si de pesteri pe post de locuinte pentru saraci. Niciuna dintre pesteri nu este naturala, toate acestea fiind sculptate in gresie pentru utilizarea lor pe post de locuinte, beciuri si locuri de munca de catre locuitorii orasului.

Lucrarile de constructie pentru centrul comercial Broadmarsh, de unde se face accesul in pesteri, au inceput la sfarsitul anului 1960, dar planurile pentru a umple pesterile cu beton au provocat un protest public. Un studiu detaliat realizat de catre Societatea Istorica de Arte din Nottingham a concluzionat faptul ca pesterile reprezinta un monument antic, iar planurile de dezvoltare a centrului comercial au fost ulterior modificate pentru a pastra cele mai multe pesteri. Pesterile au fost deschise pentru public in anul 1978.

Tabacaria Medievala. Doua pesteri sapate in fata stancii au gazduit singura tabacarie in subteran din Marea Britanie. Pestera Pilonului a fost sapata in jurul anului 1250, dar a fost acoperita de o cadere de roci prin 1400. Ulterior a fost redeschisa ca parte a tabacariei in anul 1500. O a doua pestera pestera, a fost sapata in asa fel incat peretii semanau cu niste cuve. Dimensiunea redusa a cuvelor din aceste pesteri indica faptul ca acestea au fost, probabil, folosite pentru ovine sau caprine, mai degraba decat pentru piei piele de vaca. Exista o deschidere spre raul Leen, unde se spalau pieile de animale, direct in apa potabila a orasului.

Mahalaua Drury Hill. Peretii subsolurilor de aici sunt tot ceea ce a ramas din cladirile Drury Hill, un cartier bogat din orasul medieval, care a degenerat intr-una dintre cele mai sarace mahalale din Marea Britanie a secolului al XIX-lea. Familiile sarace au dormit, au mancat si au locuit in subsolurile cu o singura camera, neavand parte de salubritate, acest lucru reprezentand un mediu propice pentru ca holera, tuberculoza si variola sa se dezvolte.

Buncarele. Unele dintre pesteri au fost unite si extinse pentru a realiza unul dintre cele 86 de buncare publice care au fost facute in gresia de sub oras, pana in februarie 1941. Acestea au fost facute pentru a proteja locuitorii orasului in timpul atacurilor cu bomba din al Doilea Razboi Mondial, inclusiv unul deosebit de grav, pe 08 mai 1941, care este recreat in prezent, ca parte a turului pentru vizitatori. De asemenea, aici au fost sapate gropi pentru a furniza nisipul utilizat in sacii care au ajutat la protejarea orasului.

Daca doriti sa vizitati City of Caves, trebuie sa stiti ca se fac tururi audio de luni pana vineri de la 10:30 pana la 17:00, cu ultima intrare la 16:00. Tururile interactive se fac sambata si duminica de la 10:00 la 17:00.

Pretul unui bilet pentru adulti este de 6.50 lire, unul pentru copii, elevi, studenti, pensionari si persoane cu dizabilitati este de 5.50 lire, iar un permis de familie (2 adulti, 2 copii sau 1 adult, 3 copii) costa 17.50 lire.

Daca ati ajuns in Nottingham si vizitati City of Caves puteti vizita si Galleries of Justice Museum, in acest fel economisind 25% din pretul biletelor pentru ambele obiective turistice. Astfel, un bilet pentru adulti pentru City of Caves si Galleries of Justice Museum costa 12 lire, copiii, elevii, studentii, pensionarii si persoanele cu dizabilitati platesc 9.75 lire, iar permisul pentru familie (2 adulti, 2 copii, 1 adult, 3 copii) costa 32.25 lire.

Adresa: City of Caves, Upper Level, Broadmarsh Shopping Centre, Nottingham, NG1 7LS.
Numar de telefon: 0115 988 1955.

Localizare

GPS - Latitudine: 52.950191, Longitudine: -1.147640

Mareste harta

Legenda

 • Pesterile din Nottingham
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Pesterile din Nottingham