Plajele din Alicante

Litoralul orasului Alicante este intesat de statiuni, aici fiind unele dintre cele mai vizitate plaje din Europa, datorita imaginilor atractive si deosebite ale tarmului nisipos, stancilor si golfurilor prezente in intreaga regiune. Anual, mii de turisti vin sa se relaxeze in aceste locuri, facand din aeroportul din Alicante unul din cele mai aglomerate ale Spaniei, dupa cele din Madrid si Barcelona.

Statiunea Benidorm
Cea mai renumita statiune din jurul orasului Alicante este Benidorm, recunoscuta prin sutele de hoteluri in forma de turn prezente aici, care i-au adus numele de „Micul Manhattan”. Punctul de atractie al acestei statiuni este Balcón del Mediteráneo, de unde turistii pot vedea o superba panorama a intregii statiuni. Aici exista doua plaje principale, Levante si Poniente, ambele oferind un nisip alb si un spatiu larg pentru toti iubitorii de soare. Exista si aici, cateva atractii turistice specifice, ca Mundomar, Terra Mitica, Terra Natura, Aqualandia sau Castelul Medieval.

Plaja Postiguet
Plaja cea mai apropiata de orasul Alicante este Postiguet. Aceasta este una bine-cunoscuta in intreaga lume, datorita nisipului alb si dimensiunii uriase pe care o are. Tot aici este si locul in care localnici din Alicante se intalnesc pentru o viata de noapte plina de distractii si experiente frumoase. Deoarece este una dintre cele mai curate plaje din lume, aceasta a primit Steagul Albastru de la Fundatia pentru Protectia Mediului (FEE), fiindu-i recunoscute meritele pentru atingerea celor mai inalte standarde ale miscarii ecologiste.

Pentru a ajunge la aceasta plaja puteti folosi liniile de autobuz care circula atat ziua cat si noaptea, dar si serviciul Tram.

Plaja San Juan
Situata la 8 kilometri de Alicante, plaja San Juan este, de asemeni, una dintre preferatele turistilor, aflandu-se pe loc trei in topul celor mai vizitate atractii ale acestui oras. Intreaga ei lungime este de 7 kilometri, avand o latime de numai 85 de metri. Aceasta se afla atat sub jurisdictia primariei din Alicante cat si sub cea a orasului El Campello. De-a lungul ei puteti vedea casele de vacanta a unor nume cunoscute din toata lumea, acestia preferand locatia pentru gradul de intimitate oferit si temperatura specifica unei clime mediteraneene.

Plaja El Saladar-Urbanova
Mai putin cunoscuta turistilor straini, plaja El Saladar-Urbanova se afla la sudul orasului Alicante. Din acest motiv, aceasta este una dintre cele mai linistite si mai libere, chiar si in perioadele de varf ale sezonului estival. Fara a avea probleme cu locurile de parcare, puteti sa admirati de pe aceasta plaja o incredibila panorama a orasului. De asemeni, si aceasta plaja a primit Steagul Albastru din partea FEE.

Plaja La Albufereta
Pentru iubitorii de vegetatie, plaja La Albufereta poate parea un colt de rai. Aceasta este acoperita de vegetatie care creste in nisipul alb, oferind o imagine mirifica a naturii. Se pot zari, la tot pasul, palmieri, alte tipuri de copaci sau chiar cactusi.

Plaja Cabo de las Huertas
Plaja Cabo de las Huertas ofera o imagine deosebita prin amestecul de stanci si nisip alb care se poate vedea, dar si prin linistea data de izolarea sa. Situata intre plaja San Juan si Albufereta, acesta este un loc recunoscut pentru nudisti. Puteti ajunge la aceasta plaja folosind autobuzul cu numarul 22, care merge spre San Juan.

Localizare

GPS - Latitudine: 38.331291, Longitudine: -0.494430

Mareste harta

Legenda

 • Plajele din Alicante
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Plajele din Alicante