Plajele din Arcachon

Arcachon este o statiune balneara situata in departamentul Gironde, din regiunea Aquitaine. Orasul are o populatie de 12000 de locuitori si se intinde de-a lungul Golfului Arcachon, situat in sud-vestul Frantei. Acesta se imparte in Ville d'Hiver (Orasul de Iarna), Ville de Printemps (Orasul de Primavara), Ville d'Été (Orasul de Vara) si Ville d'Automne (Orasul de Toamna). La aceste zone se mai adauga si cartierele Moulleau, Abatilles si Aiguillon.

Peste 7 km de plaje se intind de-a lungul Golfului Arcachon, in zona centrala a orasului, cunoscuta si ca Ville d'Ete.

Plajele care se gasesc aici sunt:

Plaja Arcachon este cea mai cunoscuta plaja din oras, aceasta are 800 m lungime si se intinde intre doua debarcadere, Jetée d'Eyrac la est si Jetée Thiers la vest, in zona de vara a orasului, cunoscuta sub denumirea de Ville d'Ete.

Celebra inca din secolul al XIX-lea, plaja a devenit principala atractie a orasului, aceasta fiind localizata in zona centrala a Ville d'Ete, aproape de restaurante si magazine, plaja dispunand de toate conditiile, cum sunt: dusuri, fantani, salvamari de la mijlocul lunii iunie pana la mijlocul lunii septembrie.

Printre punctele de atractie se numara diverse jocuri, cum este volei pe plaja, dar si cateva cluburi cunoscute: Les Marsouins, Les Pingouins, Mickey sau Les Mouettes, ultimile doua destinate copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 13 ani, acestea beneficiind de antrenori si echipamente specifice pentru lectii de inot, sport si activitati de agrement. Cluburile sunt deschise in fiecare zi in intervalul orar 09:00-12:00 si 14:00-18:30. De pe plaja centrala Arcachon se organizeaza si plecari cu ambarcatiuni pe apa.

Plage d'Arcachon are iesire la Golful Arcachon, aceasta fiind localizata in apropiere de Bd. de la Plage, paralel cu acesta, aici turistii gasind si locuri de promenada, dar si piste pentru biciclete care se intind de-a lungul plajelor.

Plage Pereire – este cea mai mare plaja din Arcachon, aceasta intinzandu-se de-a lungul unui bulevard pietonal lung de 3 km, aici gasindu-se locuri de promenada, piste pentru biciclete, locuri de joaca, gradini maritime si peluze. De aici turistii beneficiaza de o panorama superba asupra peninsulei Cap Ferret, cea care inchide Golful Arcachon. Plaja dispune de parcare gratuita, dusuri, umbrele de soare, saltele si salvamari in timpul sezonului estival. Aici se gasesc si cluburi pentru copii, cum sunt Les Canetons sau Les p’tits loups.

Plage des Abatilles – se afla la sud fata de Plaja Pereire, in apropiere de Av. du Parc, pe Allée des Arbousiers. Este populara pentru bancurile de nisip care sunt revelate la reflux si pentru zonele de odihna umbrite. Plaja dispune de dusuri, parcare gratuita sau puncte de inchiriere umbrele de soare sau saltele. Aici se afla si clubul L’Hippocampe, deschis de luni pana sambata, unde copiii intre 3 si 13 ani se pot delecta cu diverse jocuri, pot face sport, pot lua lectii de inot sau se pot da pe trambuline.

Plage du Moulleau – se afla in cartierul Moulleau, la 2 km fata de centrul orasului, in sudul plajei Abatilles. Este o plaja destinata atat tinerilor, care se aduna aici si petrec pana dimineata, cat si famililor, care pot pescui in zona digului sau pot sa se plimbe. Plaja dispune de salvamari de la mijlocul lunii iunie pana la mijlocul lunii septembrie, de dusuri si fantani. Aici se gasesc si cluburile Mickey marin si Balou.

Plage d’Eyrac – se gaseste intre portul Arcachon si debarcaderul Eyrac, in continuarea Plajei Arcachon. Aceasta are o lungime de 600 m, printre punctele de atractie fiind si locurile de promenada unde turistii se pot bucura de frumusetea Golfului Arcachon.

Localizare

GPS - Latitudine: 44.663689, Longitudine: -1.164300

Mareste harta

Legenda

 • Plajele din Arcachon
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Plajele din Arcachon

Arcachon