Plajele Insulei Tenerife

De-a lungul celor 400 km de coasta ale insulei Tenerife se gasesc unele dintre cele mai bune plaje din Europa, unde, desi majoritatea acestora beneficiaza de nisipul negru, datorita materialului vulcanic depus aici, se gasesc si foarte multe plaje cu nisip auriu, adus tocmai din Sahara, si special creat pentru a atrage turisti din toata lumea.

Foarte populare in randul vizitatorilor din Marea Britanie, multe dintre aceste plaje ofera posibilitatea practicarii unor sporturi nautice si dispun de cele mai inalte standarde, cele mai bune astfel de plaje gasindu-se in apropierea principalelor statiuni turistice de pe coasta sudica, dar si in jurul orasului Puerto de la Cruz, de pe coasta de nord a insulei.

Astfel, pe coasta de sud a insulei Tenerife se gasesc cele mai bune plaje, multe dintre acestea fiind premiate cu Steagul Albastru datorita calitatii apelor si nisipului, in special cele din apropierea statiunilor Playa de las Americas, Los Cristianos si Costa Adeje. Se remarca aici plaja Las Vistas, lunga de 1 km si lata de 120 m, Plaja Las Caletillas din statiunea Los Cristianos; Playa el Medano si Playa de Tejita despartite de conul vulcanic Montana Roja, situate in cadrul orasului de coasta El Medano, fiind locul preferat al celor ce practica windsurfing. Plaja El Cabezo reprezinta o continuare plajelor orasului El Medano, in partea de nord, renumita pentru nisipul auriu si pentru gazduirea celor mai importante campionate de windsurfing, printre care si “Tenerife Gran Prix”.

Playa de Troya si Playa del Bobo, sunt doua dintre cele mai populare plaje din statiunea Las Americas, iar Playa del Duque, beneficiaza de hotelul de 5 stele, Hotel Bahia del Duque, care este considerat a fi unul dintre cele mai bune hoteluri din Europa, preferatul multor celebritati ce aleg Tenerife ca si destinatie de vacanta. Plaja San Juan si Playa Santiago cu 120 m lungime si 50 m latime, sunt considerate unele dintre cele mai bune plaje ale insulei, iar de-a lungul Plajei de la Arena, s-au construit foarte multe baruri si restaurante.

In partea extrem nordica a insulei, dincolo de orasul Santa Cruz de Tenerife s-a format una dintre cele mai populare plaje – Las Teresitas, fiind destinatia preferata de vacanta a multor persoane din capitala insulei Aceasta a fost reconstruita in anul 1973, cu nisip importat din Sahara, rezultatul fiind una dintre cele mai atractive plaje, umbrita de palmieri, prevazuta cu foarte multe sezlonguri, telefoane publice, baruri, restaurante, cabine de dus etc.

In apropiere de promontoriul nordic al Plajei Las Teresitas se afla Playa del Roque, lunga de aproximativ 330 m si lata de 20 m, ce ofera vederi spectaculoase catre mare, iar valurile puternice formate aici o transforma intr-una dintre cele mai populare locatii ale iubitorilor de surfing. Plajele invecinate cu aceasta, Playa Almaciga si Benijos, prezinta dimensiuni mult mai mici, dar sunt la fel de atractive. Continuand de-a lungul acestei coaste, in partea vestica a principalei statiuni turistice din nordul insulei, Puerto de la Cruz, se afla Playa Jardin ce dispune de nisipul negru, dat de materialul vulcanic, avand la partea superioara o serie de gradini ornamentale, de aici provenind si numele plajei (“jardin” = “gradina”). Pe partea opusa a statiunii Puerto de la Cruz, se remarca Plaja de Bollullo, una dintre cele mai bune plaje din nordul insulei, destul de populara printre localnici.

Tot pe coasta de nord-vest a insulei Tenerife, la cativa km de orasul Icod de los Vinos, se afla plaja lunga de 200 m, Playa San Marcos, ideala pentru pescuit, fiind intotdeuna supravegheta de salvamari. Nisipurile negre din San Marcos, strajuite de stanci, reprezinta locul ideal pentru iubitorii de soare si apa.

Spre vest, dupa orasul de coasta Garachico, faimos pentru plajele sale si pentru bazinele de inot naturale, formate in rocile vulcanice acolo unde lava s-a racit cand a atins marea, se gaseste satucul La Caleta, cu o plaja lunga de 100 m si lata de 7 m, ce ofera o serie de structuri de primire cu functiuni de cazare, dar si restaurante faimoase pentru specialitatile realizate din fructe de mare.

Localizare

GPS - Latitudine: 28.072100, Longitudine: -16.732700

Mareste harta

Legenda

 • Plajele Insulei Tenerife
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Plajele Insulei Tenerife