Podul Nordic din Blackpool

Podul Nordic (North Pier) este cel mai nordic dintre cele trei poduri de pe coasta din Blackpool, Anglia. Construit in 1860, este, de asemenea, cel mai vechi si cea mai lung dintre cele trei. Desi initial fusese conceput ca o promenada, concurenta a fortat proprietarii sa se extinda pentru a include diverse atractii, teatre si baruri. Spre deosebire de alti piloni din Blackpool, care au atras atentia clasei muncitoare prin spectacole si sari dansante in aer liber, North Pier s-a indreptat catre o treapta mai inalta a claselor sociale, apeland la concerte de orchestra si comedianti respectabili. Pana in 2011, acesta a fost singurul dig din Blackpool care cerea taxa de intrare.

North Pier a fost desemnat de catre English Heritage ca fiind un monument cu gradul al II-lea, datorita statutului sau de cel mai vechi dig ramas inca in picioare creat de Eugenius Birch.

Astazi este inca in stare de functionare, in ciuda faptului ca a suferit prejudicii in urma incendiilor, furtunilor si ciocnirilor cu barci.

Constructia Blackpool Pier (ulterior North Pier), a inceput in mai 1862, in Layton-cum-Warbreck, care face parte din parohia Bispham. Digul, asa cum fusese initial construit a constat intr-o promenada lunga de 428 m lungime si lata de 8,5 m latime, extinzandu-se la 17 m latime la capat.

Digul a fost deschis oficial in cadrul unei ample ceremonii la 21 mai 1863, chiar daca ultimii 46 de metri nu fusesera inca finalizati. Toate magazinele din zona au fost inchise pentru ceremonie, care a inclus o procesiune si la care au participat peste 20.000 de vizitatori.

North Pier fost construit, in primul rand, pentru agrement si mai putin pentru navigatie. Platind pretul de 4.90 lire (valoarea estimata in zilele noastre) digul le oferea vizitatorilor ocazia sa mearga pana aproape de mare. In 1866, Guvernul a decis construirea unui alt dig, in pofida obiectiilor venite din partea Blackpool Pier, care spunea ca cel de-al doilea dig ar fi prea aproape de cel construit deja si, prin urmare, inutil.

Atractiile din North Pier includ o femeie care citeste in palm, un dozator de inghetata, Teatrul North Pier, un salon Victorian de ceai, si barurile Carousel si Merrie England.

Barul Carousel din capatul digului are un baldachin victorian din fier forjat salonul in aer liber este considerat cel mai mare din Blackpool. Langa acest bar este un carusel doua niveluri, Caruselul Venetian, care este protejat de nisip si de apa printr-un perete de sticla.

De-a lungul timpului, digul a avut mai multi proprietari, dar in aprilie 2011, a fost vandut firmei Sedgwick. Peter Sedgwick a explicat ca a cerut-o in casatorie pe sotia sa pe North Pire cu patruzeci de ani in urma, promitandu-i acesteia ca il va cumpera pentru ea intr-o zi. Taxa de acces la zona de promenada a digului a fost eliminata de catre Sedgewicks, acesta exprimandu-si, de asemenea, dorinta de a restaura patrimoniul Victorian al digului.

Localizare

GPS - Latitudine: 53.818699, Longitudine: -3.055910

Mareste harta

Legenda

 • Podul Nordic din Blackpool
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Podul Nordic din Blackpool