Portul Mindelo

Mindelo din Capul Verde, este un port situat in partea de nord a São Vicente. Aici locuieste peste 92,6% din populatia insulei, motiv pentru care este foarte dezvoltat, atat din punct de vedere economic, cat si turistic.

Istoria orasului Mindelo este una destul de simpla. Initial, britanicii au exploatat carbunele din aceste locuri, ceea ce a condus in timp, la formarea acestui oras cosmopolit. In anul 1879, compania Cory Brothers exporta carbune din acest loc, in nu mai putin de 669 de vase, inspre: India, Africa, America de Sud, Australia, Africa de Sud si Europa. Pana la inceputul secolului al XX-lea, numarul vaselor cu panze cu care se realiza transportul a crescut pana la 2000, iar in 1952 – o data cu evolutia tehnologiei acestea au disparut, fiind inlocuite de vapoare ce functionau pe motorina.

In anul 1885, in acest oras se afla punctul de schimb pentru primul fir de telegraf trans-atlantic, iar in 1912 acesta a devenit un punct important in lume, pe aici trecand majoritatea cablurilor ce ajutau la comunicare.

Datorita pozitionarii sale strategice si a importantei sale economice, Mindelo a crescut foarte mult, devenind in scurt timp, si capitala culturala a Capului Verde, ceea ce, desigur, a condus la o mai mare si mai fulminanta dezvoltare.

Inconjurat de munti, Mindelo ofera turistilor un numar mare de atractii turistice. Inspre partea de vest, se poate vedea Muntele Vigia, in timp ce partea de est este formata din munti de pe care copacii au fost taiati, din pacate. In partea de sud veti putea vedea Monte Clara, si el defrisat, iar in nord se zareste varful Morro Branco. Ribeira Julião este raul care trece prin mijlocul orasului, intregind astfel, imaginea idilica pe care acesta o ofera turistilor.

Un pic mai departe de Mindelo, veti gasi o alta asezare urbana, mai mica, insa importanta pentru Capul Verde, numita Lazareto. Va recomandam sa o vizitati, si sa ii acordati o zi din excursia dumneavoastra.

In Golful Mindelo puteti ajunge luand o barca din Porto Grande. Acesta este un crater vulcanic subacvatic, folosit in special de catre vasele de croaziera. O mica insulita, numita Ilhéu dos Pássaros, situata la intrarea in Porto Grande, intregeste imaginea idilica pe care o ofera Mindelo prin prezenta unui far alb situat pe ea.

De doua ori pe zi, din Mindelo pleaca un feribot spre Santo Antao. Feribotul se numeste Mar d’Canal si are o capacitate de transport de 100 de masini si 450 de persoane. Economia orasului se bazeaza in principal pe turism, ceea ce inseamna ca veti gasi aici, o retea foarte bine structurata. Aveti la dispozitie 36 de restaurante, cu diferite bucatarii, dar in special traditionale, 12 agenti de turism, care sa va prezinte obiectivele turistice de pe insula, si hoteluri precum Residencial Beleza, Porto Grande, Mindel, Avenida – care este un complex de apartamente dedicat turistilor, Sodade, Chave d’Ouro, Chez Loutcha si Maravilha.

Localizare

GPS - Latitudine: 16.886000, Longitudine: -24.988000

Mareste harta

Legenda

 • Portul Mindelo
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Portul Mindelo

Mindelo