Ghid turistic Annapolis

Recomandat pentru: cladiri administrative, casa memoriala, istorie, cultura, monumente, muzee, stiinta

Despre Annapolis

Situat la doar 56 km la sud de Baltimore, Annapolis nu este doar capitala a Maryland, orasul fiind considerat si capitala navigatiei SUA, cu o concentratie mare de iahturi de agrement adapostite in portul sau. Annapolis este, de asemenea, un oras colegiu si gazduieste incepand cu 1845, Academia Navala a SUA. La malul marii a crescut intr-un cartier atractiv ce include buticuri, magazine scumpe, baruri, restaurante si hanuri care isi aduc aportul la multumirea turistilor ce vin aici atrasi de istoria orasului si perspectivele de navigare.

O mare parte din trecutul colonial al orasului Annapolis este pastrat in mii de cladiri istorice imprastiate de-a lungul strazilor inguste si in cladirile publice mai mari aici decat oriunde altundeva in tara. Printre conace din caramida veti vedea numeroase randuri de casute din lemn. In afara de istorie si malul marii, orasul este o baza buna din care puteti porni sa explorati orasele mici din Chesapeake Bay, pe malul de est. Annapolis este, de asemenea, situat ideal pentru excursii de weekend la Washington DC.

Annapolis este un loc unde patriotismul, sporturile nautice si distractia coexista pe tot parcursul anului. Orasul ofera interesante imprejurimi vizitatorilor inclinati spre istoric si autentic. Va puteti inscrie intr-un tur si admira cladirile din secolele XVII, XVIII si XIX. Daca doriti o plimbare relaxanta pe Chesapeake Bay, puteti inchiria o barca.

Dupa cum spuneam, Annapolis gazduieste Academia Navala a Statelor Unite ale Americii; daca sunteti fan al istoriei militare, ar trebui sa petreceti cateva ore la Muzeul Academiei Navale, bucurandu-va de cele 50.000 de artefacte si de Galeria populara de nave.

Annapolis