Ghid turistic Aspen

Recomandat pentru: relaxare, plimbari in aer liber, cultura, parc, atractii inedite, divertisment, expozitii

Despre Aspen

Aspen este un oras si statiune de schi in Pitkin County, Colorado, Statele Unite ale Americii. In orasul Aspen aveti posibilitatea de a alege intre patru statiuni de schi diferite, cea centrala fiind Aspen Mountain. De aici exista curse de autobuz gratuite pentru schiori spre Buttermilk, Snowmass si Aspen Highlands.

Daca sunteti in Aspen pentru a explora muntii si nu va temeti de cateva pante abrupte, puteti face, ca si localnicii, o excursie pe jos pana la partea de sus a Aspen Highlands. Unei persoane cu antrenament mediu ii este necesara aproximativ o ora pentru a ajunge in varf, si nu este o sarcina usoara, cu o treime din cantitatea de oxigen disponibila la nivelul marii. Cu toate acestea, privelistea de sus este uluitoare iar drumul este senzational, cu toate ca nu este accesibil in permanenta. La inceputul sezonului traseul este inchis, deoarece toti membrii salvamontului patruleaza masivul in primele doua saptamani, batatorind zapada pentru a forma o baza sigura.

Exista de asemenea, un numar mare de trasee de schi fond in jurul statiunii Aspen, care ofera posibilitatea vizitarii imprejurimilor si observarii faunei salbatice. Cu vremea sa adesea blanda, Aspen este o locatie excelenta pentru amatorii de schi fond si snowboarding.

Vara aduce o atmosfera diferita in Aspen, cu schimbarea peisajului de la alb la verde si rulote, excursionisti si iubitorii de cultura care impanzesc orasul. Festivalul de muzica de renume mondial organizat aici si concertele gratuite in aer liber se bucura de multa apreciere in randul localnicilor si al turistilor deopotriva.