Informatii utile Charleston

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -05:00

Charleston este recunoscuta pentru


muzee
casa memoriala
plimbari in aer liber
arhitectura
atractii inedite
istorie

Cand este indicat sa vizitati orasul Charleston

Alegerea momentului din an anului pentru a merge la Charleston, pe baza conditiilor climatice si meteorologice depinde pur de alegerea personala. Clima este clasificata ca fiind subtropicala, cu ierni usoare si veri calde si umede. Iarna temperatura medie este de 5 grade Celsius, iar vara intre iunie-august se inregistreaza intre 25 si 30 de grade. Verile de aici sunt extrem de umede, cu cantitati foarte mari de precipitatii care vin in forma de furtuni. Perioada de vara poate fi predispusa la uragane.

Temperaturi medii lunare in Charleston, America

Ce sa luati in bagaj

In situatia in care mergeti la Charleston in sezonul cald, puneti in bagajul dvs. pantaloni si tricouri comode din bumbac. In timpul iernii va va tine de cald o haina de lana sau o jacheta. Purtati haine in straturi. Nu uitati camera foto, pentru a imortaliza imagini unice!

Transportul in Charleston

Transportul public in Charleston este gestionat de catre autoritatea de transport a orasului. Serviciul de autobuz este usor accesibil. Vizitatorii pot lua Charleston DASH - (Transportul pentru zona centrala a orasului), pentru a vizita orasul. Biletele de autobuz nu sunt scumpe - 1.50 $. De asemenea, puteti inchiria o masina daca nu doriti calatoriti cu autobuzul.

Shopping in Charleston

King Street gazduieste branduri internationale de lux, cum ar fi Gucci, BCBG si Saks, precum si zeci de buticuri locale, magazine de bijuterii si antichitati. Galeriile de arta abunda in centrul orasului. North Charleston este plina de mall-uri. Atunci cand faceti cumparaturi in Charleston, cautati obiecte lucrate de persoanele de origine Gullah (descendenti ai sclavilor din Africa de Vest, care locuiesc Carolina de Sud). In piata orasului veti gasi suveniruri, preturi mai bune si calitate.