Ghid turistic Cleveland

Recomandat pentru: muzee, restaurante, alte atractii

Despre Cleveland

Cleveland este un oras in statul american Ohio si este capitala tinutului Cuyahoga, cel mai populat tinut in acest stat. Orasul este situat in nord-estul statului Ohio pe malul sudic al lacului Erie, la aproximativ 97 km vest de Pennsylvania.

Desi nu se bucura de imagini pline de farmec in comparatie cu multe orase celebre americane, modestul Cleveland a devenit o metropola vibranta, foarte diversificata din punct de vedere etnic. Istoric vorbind, Cleveland a fost unul dintre cele mai mari 10 orase din Statele Unite ale Americii pentru o mare parte a secolului XX.

Cleveland are reputatia de a fi un oras linistit, unde oamenii se uita la sport, beau bere, asculta rock clasic american si mananca aripioare de pui. Cleveland se afla pe malul sudic al lacului Erie la gura de varsare a raului Cuyahoga, iar vizitatorii sunt adesea surprinsi sa descopere un centru vibrant, cu cartiere pline de viata urbana, orasul fiind un amestec sanatos de industrie si cultura.

La mijlocul anilor 1980, Cleveland a fost numit Comeback City, datorita reamenajarii sale urbane. Realizarea in continuare a acestui program i-a adus denumirea de New American City, fiind un model de planificare urbana moderna.

In central orasului se afla Piata Publica, un scuar in stil european, cu statui si fantani. Malul lacului adaposteste Rock and Roll Hall of Fame and Museum care, atunci cand a fost deschis in 1995, rezuma nu numai reinnoirea centrului orasului Cleveland, ci si prezenta culturala in crestere a orasului. Zonele centrale, cum ar fi Theater District, Warehouse District, Flats Entertainment District sau Historic Gateway District, sunt doar cateva din locurile la moda care continua sa atraga intreprinderi si rezidenti noi.

In Cleveland exista toate restaurantele etnice si magazinele pe care le asteptati de la orice oras modern. Cleveland este binecuvantat cu anotimpuri foarte distincte, cu zile de vara lungi si fierbinti, atunci cand localnicii se bucura de multele oportunitati de luat masa in aer liber oferite de parcurile nationale si municipale din imprejurimi.

Cleveland