Informatii utile Cleveland

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -05:00

Cleveland este recunoscuta pentru


muzee
restaurante
alte atractii

Cand este indicat sa vizitati orasul Cleveland

Cel mai bun moment al anului pentru o vacanta in Cleveland este pe timpul verii, cand temperaturile sunt calde si toate atractiile orasului pot fi vizitate si evenimentele sunt in plina desfasurare. Toamna este, de asemenea, un sezon popular pentru a calatori in Cleveland; acum vremea este mai rece, dar peisajul de toamna face parcurile orasului deosebit de colorate. Iernile sunt foarte reci si au zapada, iar primavara tinde sa ploua mult.

Temperaturi medii lunare in Cleveland, America

Ce sa luati in bagaj

Iarna, toamna si primavara, luati in bagaj haine care sa va tina cald. Pentru vara, bagajul va trebui sa contina haine viu colorate, confortabile, din bumbac. Din bagajul dumneavoastra nu trebuie sa lipseasca incaltamintea comoda. De asemenea, este recomandat sa puneti in bagaj articole de toaleta si consumabile medicale. Cleveland este un oras in care ati putea face multe fotografii - abunda in parcuri publice si arhitectura frumoasa. Din acest motiv aparatul foto nu trebuie sa lipseasca din bagaj.

Transportul in Cleveland

Sistemul de transport public din Cleveland a fost imbunatatit, prin punerea in aplicare a Proiectului Coridorului de transport Euclid, care a inclus 11 km de benzi de autobuz. Troleibuze si autobuze servesc centrul orasului si suburbiile acestuia. La cele mai multe obiective turistice se poate ajunge pe jos sau cu metroul. Masina nu este necesara in centrul orasului, dar este mult mai convenabila pentru explorarea larga a orasului. Pentru a inchiria o masina, conducatorii auto trebuie sa aiba 21 de ani (unele companii impun ca acesta sa aiba 25 de ani), si trebuie sa aiba un permis de conducere valabil si, uneori, un permis de conducere international. Taxiurile sunt foarte scumpe, dar le puteti gasi usor.

Shopping in Cleveland

Cleveland dispune de toate oportunitatile comerciale, de la buticuri mici la mall-uri uriase. Unele magazine sunt situate in cladiri arhitecturale interesante, in timp ce altele sunt in cladiri gigant special construite. Centrul orasului dispune de numeroase mall-uri, dar acest lucru este valabil si pentru suburbii. Lorain Avenue este principalul cartier cu antichitati, in timp ce Tremont este specializat in magazine si buticuri de designer. Cele mai multe dintre galeriile de arta sunt grupate in jurul Little Italy.

Cleveland