Informatii utile Concord

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -08:00

Concord este recunoscuta pentru


plimbari in aer liber
istorie
muzee
natura
arhitectura
casa memoriala

Cand este indicat sa vizitati orasul Concord

Concord are un climat continentala cu ierni lungi si reci, cu zapada; verile sunt foarte calde si deseori se inregistreaza ploi si furtuni. Perioada de inghet incepe devreme (sfarsitul lunii septembrie) si inceteaza tarziu (sfarsitul lunii mai). Sezonul de varf si, de asemenea, recomandat pentru a vizita orasul, este cel de vara.

Temperaturi medii lunare in Concord, America

Ce sa luati in bagaj

In situatia in care ati hotarat sa mergeti in Concord, vara, trebuie sa stiti ca vremea buna va permite sa purtati haine usoare din bumbac. Fiti insa pregatit si pentru zile ploioase, adaugand in bagaj si haine impermeabile. Pentru primavara si toamna luati in bagaj jachete, pulovere si esarfe. Iarna, din bagajul dumneavoastra nu trebuie sa lipseasca hainele groase; este preferabil sa purtati straturi de haine pentru a va asigura confortul termic.

Modalitati de plata in Concord

Pentru a va face o idee in legatura cu banii pe care ii veti cheltui in Concord, va vom face cunoscute urmatoarele aspecte: In cazul in care veti servi masa in restaurant, o masa ieftina va poate costa aproximativ 12 $, o masa pentru doua persoane care include trei feluri de mancare, va poate costa aproximativ 60 $, o masa la McDonalds sau ceva similar va costa aproximativ 6,10 $. Costul unei beri indigene (0,5 litri) este de 5,75 $, o bere importata (0,33 litri sticla) este 6,50 $. Un Cappuccino costa 3,32 $, Coca-Cola / Pepsi (0,33 litri sticla) costa 1,25 $, iar o apa plata (0,33 litri sticla) costa 1,25 $.

Transportul local presupune in medie urmatoarele costuri: un bilet dus - (transport local) 1,38 $; abonament lunar (pret normal) 38,50 $; benzina (1 litru) 0,92 $.

Practicarea unui sport sau a unei activitati de agrement, presupune urmatoarele costuri medii: Fitness Club, abonament lunar pentru 1 adult 32,50 $; teren de tennis, inchirieri (1 ora pe weekend) 14 $. Imbracamintea si incaltamintea pot fi achizitionate la preturi medii: o pereche de Levis 501 (sau echivalent) 34,50 $; o pereche de pantofi Nike 75 $; o pereche de pantofi de piele pentru barbati 77,50 $.

Posibilitati de cazare in Concord

Intre posibilitatile de cazare din acest oras, puteti alege: Comfort Inn Concord Hotel, Best Western Concord Inn & Suites, Concord Court, Fairfield Inn si Holiday Inn.

Transportul in Concord

Ca si in multe alte comunitati mai mari, Concord are o multitudine de cladiri istorice in centrul orasului; strazile si aleile din jur va permit sa le vizitati mergand pe jos.

Cea mai ieftina si mai populara modalitate de a vizita orasul, o oferca Compania CAT (Concord Transit Authority). Este important sa retineti ca autobuzul nu functioneaza la sfarsit de saptamana sau de sarbatori. Puteti obtine zece bilete pentru 10 $.

Shopping in Concord

Centrul orasului Concord este un loc minunat pentru a face cumparaturi, lua masa, si sa participati la evenimente locale. Aici veti gasi haine, bijuterii, mobila pentru casa, produse de ingrijire a pielii, activitati educative pentru copii, arta, carti, produse alimentare, cadouri si multe, multe altele! Centrul orasului gazduieste, de asemenea, cinematografe, muzee, precum si o varietate de cafenele si restaurante.