Informatii utile Daytona Beach

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -05:00

Daytona Beach este recunoscuta pentru


plimbari in aer liber
divertisment
muzee
atractii inedite
parc
cultura

Cand este indicat sa vizitati orasul Daytona Beach

Verile sunt lungi si extrem de fierbinti, pana la 37 de grade in timpul zilei si, uneori, aproape la fel de cald noaptea. Aceasta este perioada cea mai potrivita pentru familii cu copii, avand posibilitatea de a va relaxa pe plaja sau de a face o baie in apa calda a oceanului. Vara, si mai ales de week-endul de 4 iulie, ziua nationala a Statelor Unite, cu cursele Coca-Cola Zero 400 si Grand Rolex Am, este sezonul de varf pentru oras. Hotelurile sunt foarte aglomerate si preturile sunt mari.

Odata cu instalarea iernii, pe la mijlocul lunii decembrie, activitatea de la malul marii se incetineste ca sa explodexe in februarie, odata cu organizarea celebrei curse Daytona 500.

Daytona nu are un sezon de iarna ca alte statiuni din Florida. Amplasata un pic mai departe spre nord, temperaturile ajung foarte rar sa fie scazute. Lunile de iarna se caracterizeaza prin temperaturi in jurul valorii de 20 de grade, ajungand rareori la 5 – 10 grade. Aceasta este o vreme perfecta pentru biciclisti, orasul atragand o multime de grupuri turistice si pe timp de toamna si iarna intre Biketoberfest care incepe in octombrie si Bike Week, in februarie si martie.

Temperaturi medii lunare in Daytona Beach, America

In general, de la ziua Sf. Patrick la Memorial Day vremea trece de la cald la fierbinte, temperatura apei atinge o valoare usor de tolerat si umiditatea este scazuta, ceea ce face aceasta perioada foarte agreabila pentru o vizita in Daytona Beach. Vremea ramane calda tot restul anului si tempertura apei oceanului ajunge la apogeu in august si septembrie, cand dupa-amiezele sunt uneori marcate de descarcari electrice. De la sfarsitul lunii septembrie si pana in octombrie, adesea pana de Ziua Recunostintei, vremea este frumoasa, cu maxime in timpul zilei de 27 de grade, iar in timpul noptii de 15-21 de grade si putina umiditate. Apa oceanului ramane cald in continuare, dar restaurantele si atrctiile nu mai sunt atat de aglomerate, iar preturile camerelor de hotel scad.

Ce sa luati in bagaj

In Daytona trebuie sa va imbracati confortabil; luati cu dumneavoastra haine care sa va permita sa fiti pregatit pentru o atmosfera calda, si de multe ori pentru un climat umed. Bagajul dumneavoastra trebuie sa contina, de asemenea, articole de toaleta si consumabile medicale: produsele pe baza de Aloe Vera sunt recomandate. Aparatul foto si multe baterii de schimb va vor ajuta sa imortalizati cele mai frumoase momente ale sejurului.

Modalitati de plata in Daytona Beach

Moneda orasului este dolarul american. ATM-uri pot fi gasite in tot orasul. De obicei, hotelurile si magazinele au un bancomat disponibil, cu toate acestea, fiti atenti la taxele de servicii ascunse. Cardurile de credit si cecurile de calatorie sunt acceptate pe scara larga la punctele de vanzare cu amanuntul, pentru produse alimentare, precum si la punctele de vanzare din orice hotel.

Transportul in Daytona Beach

Zona Daytona Beach este foarte accesibila, indiferent daca sunteti in calatorie cu masina sau preferati sa utilizati optiunile de transport local in comun.

Daytona Beach este una din destinatiile populare cu autocarul si este de asemenea convenabil amplasata in apropierea cailor ferate AMTRAK.

Transportul local include servicii de taxi, serviciu de transport cu autobuzul, navete si serviciu de limuzine. Puteti alege intre limuzine, taxiuri, inchirieri de masini sau autobuze si troleibuze. Pentru grupuri sunt disponibile microbuze sau se pot inchiria autocare. In cazul in care calatoriti in grup, va puteti adresa pentru informatii la Daytona Beach Area Convention and Visitors Bureau's Travel Industry Sales, telefon (800) 544-0415.

Shopping in Daytona Beach

Activitatea de shopping in Daytona Beach este unica. De aici puteti cumpara de la scoici si placi de surf la bijuterii realizate manual. Vizitati Maui Nix Surf Shop si Sand Box pentru cele mai noi modele de costume de baie. Beach Village in Ormond Beach, plaja Express in Daytona Beach si Ocean Club au mai multe suveniruri si jucarii de plaja decat va puteti imagina. Puteti, de asemenea, achizitiona suveniruri unice.