Transport Denver

Transportul public din Denver este simplu, ieftin si convenabil. Puteti ajunge oriunde in oras folosind sistemul feroviar RTD sau cu autobuzul, si de multe ori sa ajungeti acolo unde doriti mai repede decat cu masina. Toate statiile de autobuz au semne rosii si albe, tabelele existente in statii afisand informatii cu privire la traseul fiecarei linii. Luati nota, exista o buna sansa ca statia de autobuz la intoarcere sa fie situata chiar peste drum!

Soferii de autobuz nu dau rest, asa ca trebuie sa va ingrijiti sa aveti bani potriviti. RTD ofera o varietate de programe de tarifare, economisind bani fata de biletele platite in numerar. Prin achizitionarea permiselor sau biletelor de calatorie in avans, nu va mai trebui sa va faceti griji in legatura cu sumele fixe pe care trebuie sa le platiti la urcarea in autobuz.

Cele mai multe dintre statiile sistemului RTD au posibilitati de park-n-Ride, parcarea fiind gratuita. Rutele de autobuz si/sau serviciile call-n-Ride deservesc multe statii. La gara, utilizati distribuitoarele automate de bilete amplasate in fiecare statie. Biletul va fi validat in mod automat cu data si ora la care acesta a fost achizitionat. Sistemul RTD este impartit in patru zone tarifare, A, B, C si D. Numarul de zone prin care calatoriti intr-o directie determina pretul biletului.

Taxiurile sunt disponibile in special in zonele pietonale populare. Puteti solicita un taxi la cerere prin comanda telefonica, dar va trebui sa asteptati un timp scurt, in functie de cat de departe sunteti de aceste zone comune cu taxiuri disponibile.