Transport Detroit

Serviciul de transport public cu autobuzul este gestionat de catre Departamentul de Transport Detroit (DDOT). Serviciul functioneaza 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana. Autobuzele circula la un interval de sase minute in timpul orelor de varf pe unele rute si la fiecare 20 de minute in restul zilei. Un abonament saptamanal este disponibil. Transferurile gratuite sunt permise si pot fi folosite pentru a schimba pana la doua autobuze.

Un sistem feroviar usor, numit People Mover, cu o lungime de 4,5 km, inconjoara cartierul de afaceri din Detroit, si functioneaza de luni pana joi intre orele 06:30-24:00, vineri 06:30 -02:00, sambat 09:00-02:00 si duminica 12:00-24:00. Puteti achizitiona un abonament lunar, dar biletele nu sunt transferabile la autobuze.

Taxiurile functioneaza 24 de ore pe zi. In locatiile mai indepartate, taxiurile pot fi comandate prin telefon, de la companii precum Checker si Yellow Cab. Bacsisul nu este obligatoriu pentru calatoriile standard, dar este intotdeauna apreciat.

In Detroit functioneaza firme de inchirieri auto, inclusiv Avis, Budget, Dollar, Enterprise si National. Conducatorii auto trebuie sa aiba 21 de ani sau mai mult, cei sub 25 de ani trebuind sa sa plateasca o taxa suplimentara la anumite firme. Conducatorii auto din afara tarii trebuie sa detina o licenta de conducere nationala valabila. Cu toate acestea, este intotdeauna recomandabil sa se verificati in prealabil la firma de inchirieri auto daca este necesar un permis de conducere international. Asigurarea este disponibila la firma de inchirieri auto.

Ciclismul in Detroit este din ce in ce mai popular si este relativ usor in acest oras plat. Wheelhouse Detroit ofera spre inchiriere biciclete precum si tururi de ciclism cu ghid in imprejurimile orasului.