Ghid turistic Disneyland Anaheim

Despre Disneyland Anaheim

Disneyland Resort, cunoscuta sub numele Disneyland, este o statiune de divertisment in Anaheim, California, Statele Unite ale Americii. Aceasta este detinuta si administrata de compania Walt Disney si poseda doua parcuri tematice, trei hoteluri si un complex comercial si de divertisment cunoscut sub numele de Downtown Disney.

Statiunea a fost infiintata de Walt Disney in 1950. Cand aceasta fost deschisa pentru oaspeti in 1955, proprietatea consta din Disneyland, o parcare si Hotelul Disneyland, detinut si administrat de partenerul de afaceri al lui Disney, Jack Wrather. Dupa succesul dobandit cu parcurile si hotelurile de la Walt Disney World din Lake Buena Vista, Florida, Disney a achizitionat parcele mari de teren langa Disneyland, pentru a aplica acelasi model de afacere si in Anaheim.

In timpul expansiunii, proprietatea a fost numit Disneyland Resort pentru a cuprinde intregul complex, in timp ce parcul tematic original a fost numit Disneyland Park. Compania Disney a achizitionat Hotel Disneyland de la Compania Wrather si Pan Pacific Hotel de la proprietarii sai japonezi. Statiunea s-a extins in timp, aparand Disney Grand Californian Hotel & Spa, un al doilea parc tematic numit Disney California Adventure, precum si complexul Downtown Disney.

Disneyland Resort este situata la cativa kilometri sud de centrul orasului Anaheim, in apropiere de Garden Grove. Statiunea este marginita de Harbor Boulevard la est, bulevardul Katella la sud, Walnut Street la vest si de Ball Road la nord. Disneyland Drive strabate statiunea de la nord la sud si ofera acces la parcarea Mickey & Friends, Downtown Disney, precum si la cele trei hoteluri. Magic Way conecteaza Walnut Street la Disneyland la sud de parcarea Mickey & Friends si ofera acces la structura de parcare, Disneyland Hotel si Downtown Disney. Adresa oficiala a statiunii este 1313 South Harbor Boulevard.

Atractii la Disneyland Anaheim

A Bug's Land
Bug's Land este o zona situata in cadrul Parcului de Aventuri Disney California. Tematica se bazeaza pe filmul A Bug's Life, din 1998, facut de Disney Pixar. Construit adiacent Fermei Bountiful Valley, in zona Golden State, gazduieste anual festivaluri precum It's Tough to be a Bug sau Filk's Fun. Zona aceasta a fost deschisa in toamna anului 2002, ca un raspuns la criticile care spuneau ca parcului ii lipsesc atractiile pentru copiii mai mici. Din cauza inchiderii Fermei Bountiful Valley, aici nu mai exista magazine si restaurante.

Adventureland
Ideal pentru cei care iubesc misterul, intrigile si sa stea departe de civilizatie - Adventureland este locul de joaca perfect. Adventureland este conceput pentru a recrea senzatia de un loc exotic tropical intr-o regiune indepartata a lumii. Atractiile parcului includ: Enchanted Tiki Room, Indiana Jones Adventure, Jungle Cruise si Tarzan's Treehouse.

Critter Country
Critter Country (Taramul Creaturilor) a fost deschisa in 1972 sub numele de "Bear Country" si a fost redenumita in 1988. Aceasta zona a fost candva un sat de indieni. Astazi, atractia principala a zonei este Splash Mountain, care invita la o calatorie inspirata de Uncle Remus (Unchiul Remus), din ciclul de povestiri scrise de Joel Chandler Harris. In 2003, atractia The Many Adventures of Winnie the Pooh (Aventurile lui Winnie Pooh) a inlocuit Country Bear Jamboree, inchisa in 2001. La Critter Country au fost plantati arbori pentru a crea o atmosfera forestiera.

Fantasyland
Fantasyland a fost construit initial intr-un stil medieval dar din 1983, dupa renovare, s-a transformat intr-un sat bavarez. Atractiile includ mai multe plimbari cu caruselul, King Arthur Carrousel (Caruselul Regelui Arthur) si atractii diverse de familie. Fantasyland are cele mai multe facilitati din parc care functioneaza pe baza de fibra optica si diverse instalatii de iluminare; mai mult de jumatate dintre acestea se afla in Peter Pan's Flight (Zborul lui Peter Pan). Sleeping Beauty's Castle (Castelul Frumoasei Adormite) ofera o plimbare prin povestea lui Briar Rose's – Frumoasa Adormita.

Frontierland
Frontierland recreeaza atmosfera din zilele de pionierat de-a lungul frontierei americane, in viziunea lui Walt Disney. Intre atractiile de aici se numara Big Thunder Mountain Railroad, Mark Twain Riverboat, Sailing Ship Columbia, Pirate's Lair on Tom Sawyer Island si Frontierland Shootin' Exposition.

Mickey's Toontown
Mickey's Toontown a fost deschis in 1993 si a fost partial inspirat de suburbia fictiva din Los Angeles, numita Toontown, realizata in Walt Disney Studios in 1988. Mickey's Toontown prezinta doua mari atractii: Gadget's Go Coaster si Roger Rabbit's Car Toon Spin.

Tot aici, veti putea admira casa lui Mickey Mouse, Minnie Mouse si Goofy, precum si barca ratoiului Donald.

Tomorrowland
Tomorrowland au fost conceput pentru a oferi oportunitati de a participa la aventuri, considerate de Walt Disney un model de viata. Atractiile curente de la Tomorrowland includ Space Mountain, Innoventions, Captain EO Tribute, Autopia, Disneyland Monorail Tomorrowland Station, Astro Orbitor si Buzz Lightyear Astro Blasters. Tot aici va puteti bucura de Finding Nemo Submarine Voyage, facilitate deschisa la 11 iunie 2007.

New Orleans Square
New Orleans Square a fost deschisa la 24 iulie 1966. In ciuda varstei sale, aceasta este inca foarte populara in randul oaspetilor Disneyland, gazduind, unele dintre cele mai populare atractii: Pirates of the Caribbean (Piratii din Caraibe) si Haunted Mansion (Casa Bantuita).

Paradise Pier
Acest teren plin de culoare, stabilit alaturi de o laguna frumoasa, este locul organizarii unor carnavaluri spectaculoase si al numeroaselor posibilitati de distractie. Noptile in Paradise Pier sunt fabuloase, deoarece luminile si sunetul sunt pur si simplu minunate.

O noua atractie, Toy Story Midway Mania!, a fost deschisa pe 17 iunie 2008. Aceasta a fost urmata de modificari la Sun Wheel. In 2010, World of Color si Silly Symphony Swings au fost adaugate.

Disney's California Adventure
Disney's California Adventure, al doilea parc tematic construit la Disneyland Resort in Anaheim, a fost deschis in februarie 2001. Parcul se intinde pe 27 hectare si este dedicat diverselor aspecte ale culturii si reperelor californiene, ambele stilizate si idealizate. In 2011 parcul a gazduit aproximativ 6.34 milioane persoane, ceea ce face ca acesta sa fie al 14-lea cel mai vizitat parc tematic din lume.

Acest parc fantastic si plin de distractie va incurajeaza sa incercati noi aventuri cu personajele preferate. Disney California Adventure Park este locul unde veti gasi restaurante de clasa mondiala unde puteti servi masa si optiuni interesante de divertisment: Arial's Undersea Adventure, The Twilight Zone Tower of Terror, California Screamin' rollercoaster si Grizzly River Run.

Disney California Adventure este impartit in opt zone tematice: Buena Vista Street deschisa pentru public pe 15 iunie 2012; Paradise Pier cu diverse teme; Grizzly Peak cu trimiteri speciale la parcurile nationale Yosemite si Redwood; Condor Flats cu tematica aeronautica; Pacific Wharf Pacific bazeaza pe zona Cannery Row; Hollywood Land un domeniu inspirat Hollywood-ului; A Bug's Land si Cars Land.

Disneyland Anaheim