Informatii utile El Paso

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -07:00

El Paso este recunoscuta pentru


cultura
muzee
plimbari in aer liber
divertisment
expozitii
galerii de arta

Cand este indicat sa vizitati orasul El Paso

Potrivit clasificarii climatice Koppen, El Paso are un climat semi-arid, cu veri calde si umididitate extrem de scazuta si ierni blande si uscate. Temperatura variaza de la 13-2 °C in ianuarie, la 36 si 20 °C intre iunie si august. In El Paso soarele straluceste 302 zile pe an, in medie. Acesta este motivul pentru orasul este poreclit Sun City.

Temperaturi medii lunare in El Paso, America

Precipitatiile medii sunt de 223 mm pe an, de obicei apar in timpul verii, iulie-septembrie - in timp ce intr-o mare perioada de timp nu se inregistreaza nicio ploaie in El Paso, multe parti ale orasului sunt inundate in timpul ploilor musonice abundente din timpul verii.

El Paso este inconjurat de desertul Chihuahuan, sectiunea estica a bazinului si regiunea Range si se afla la o altitudine de 3740 de metri (1140 m) deasupra nivelului marii –verile sunt calde iar iernile sunt uscate. Cea mai buna vreme pentru a vizita El Paso este martie-mai si in octombrie-noiembrie.

Ce sa luati in bagaj

Din bagajul dumneavoastra nu trebuie sa lipseasca ochelarii de soare si hainele din bumbac (pantaloni scurti, tricouri) pentru zilele calde sau fierbinti din primavara pana in toamna. Puneti in bagaj un pulover si/sau o jacheta pentru serile mai reci. De asemenea, din bagaj nu trebuie sa lipseasca articolele de toaleta si consumabilele medicale; aparatul foto prevazut cu un un filtru de polarizare a luminii si un filtru de densitate neutra.

Modalitati de plata in El Paso

Costul zilnic este de 139 $. Aceasta suma indica estimarea cheltuielilor totale de zi cu zi pentru o singura persoana: cazare la un hotel de 3 stele, cina si pranzul la un restaurant de 3 stele. Acest cost a fost estimat pentru sezonul de varf, sigur, acesta se poate schimba in perioada de extrasezon.

Posibilitati de cazare in El Paso

Intre posibilitatile de cazare din El Paso, se numara hotelurile: Comfort Inn & Suites – 86 $/noapte, Staybridge Suites El Paso Airport Area - 96 $/noapte, Candlewood Suites El Paso North - 118 $/noapte, Red Roof Inn - El Paso East – 54 $/noapte, Sleep Inn University - 70 $/noapte, Hampton Inn & Suites El Paso West 112 $/noapte, Holiday Inn Express Hotel & Suites El Paso - 89 $/noapte, GuestHouse International Suites El Paso - 73 $/noapte, Holiday Inn Express & Suites El Paso Airport Area - 93 $/noapte, Radisson Hotel El Paso Airport – 82 $/noapte, Holiday Inn El Paso-Sunland - 76 $/noapte, Microtel Inn & Suites by Wyndham El Paso Airport – 48 $/noapte, Fairfield Inn & Suites El Paso - 83 $/noapte, Red Roof Inn - El Paso West - 45 $/noapte, Wyndham El Paso Airport - 75 $/noapte.

Transportul in El Paso

Sun Metro Mass Transit System opereaza un sistem de autobuze de mare capacitate in tot orasul. El Paso County Transit asigura excursii cu autobuze de capacitate mica, in principal in zona de est a orasului. La 1 septembrie 2009, NMDOT Park and Ride a inceput sa asigure serviciul de naveta al autobuzelor la si de la Las Cruces, New Mexico. Amtrak, sistemul feroviar national de calatori, serveste orasul El Paso.

Shopping in El Paso

Centrul orasului El Paso gazduieste aproximativ 300 magazine de vanzare cu amanuntul, in care puteti face cumparaturi de calitate. Vizitati Galeria San Ysidro, este mai mult decat un magazin de antichitati, gazduind o selectie impresionanta de arta, mobilier si decoratiuni din intreaga lume. Cowtown Boots, pretinde a fi cel mai mare magazin din Vest, cu 40.000 de metri patrati in care sunt expuse cizme (de la aligator la strut), blugi, haine, si accesorii. Daca doriti cizme personalizate, adevarate opere de arta din piele, faceti o programare la Rocketbuster Boots, dar veti avea nevoie de cel putin 750 $ pentru o pereche.