Informatii utile Eugene

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -08:00

Eugene este recunoscuta pentru


plimbari in aer liber
relaxare
cultura
muzee
parc
cladiri administrative

Cand este indicat sa vizitati orasul Eugene

Temperaturile pot varia de la rece la cald, cu veri calde, uscate si ierni reci, umede. Primavara si toamna sunt, de asemenea, sezoane umede, cu ploi usoare. Caderile de zapada au loc iarna, dar sunt sporadice si rareori se acumuleaza in cantitati mari. Cele mai calduroase luni sunt iulie si august, cu maxime in jur de 28 °C, cu o medie de 15 de zile pe an de peste 90 32,2 °C. Cea mai rece luna este decembrie, cu maxima zilei de 7-8 °C.

Temperaturi medii lunare in Eugene, America

Orasul Eugene este departe de a fi doar un oras colegiu, frumusetea imprejurimilor naturale ale orasului continua sa ofere multe lucruri de facut pentru turisti. Turismul in Eugene poate fi savurat cu adevarat in orice moment al anului, desi calatorii vor gasi probabil ca, in lunile calde de vara este cel mai bine sa faca o vizita aici. Insa vara atractiile tind sa coste mai mult. Eugene este cel mai bine apreciat intre lunile aprilie si iunie, cand trandafirii sunt in plina floare.

Ce sa luati in bagaj

Bagajul pentru vacanta de vara la Eugene nu este necesar sa contina haine impermeabile sau umbrela, insa pentru perioada de iarna este bine sa luati cu dumneavoastra cizme de cauciuc (sunt balti si noroi la tot pasul). De asemenea, iarna este bine sa mergeti pregatit sa purtati haine in straturi; este esential sa purtati haine impermeabile cu gluga.

Transportul in Eugene

Serviciul de autobuze local este asigurat de Lane Transit District (LTD; 541-687-5555; www.ltd.org ). Lane Transit District (LTD) este o agentie de transport public infiintata in 1970. Aceasta companie opereaza mai mult de 90 de autobuze in timpul orelor de varf.

Pentru inchirieri de biciclete apelati la Paul’s ( 541-344-4150; 152 The fifth W St). Numeroase centre de inchirieri biciclete ofera echipament de ploaie, faruri de functionare si tot ceea ce aveti nevoie daca sunteti un iubitor al plimbarilor cu bicicleta. Trasee de biciclete veti gasi de-a lungul raului Willamette, de-a lungul Amazon Creek, prin centrul orasului si prin campusul Universitatii din Oregon.

Shopping in Eugene

Unele dintre cele mai bune locuri pentru a face cumparaturi in Eugene, vor fi prezentate in cele ce urmeaza: Lane County Farmers' Market - 120 West Broadway, Eugene, OR 97401. Piata Lane County Farmers' este un minunat loc pentru cumparaturi; aici vin agricultorii care vand vinuri si alimente. Broadway & Pearl Associates este situat intre 8th & Broadway si Oak & Pearl, Eugene, OR. Veti putea face cumparaturi intr-un cadru frumos, cunoscut pentru magazinele sale minunate si restaurante. Fifth Street Public Market - 296 East Fifth Avenue Eugene, OR 97401. Acest cartier comercial ofera numeroase magazine si restaurante. Oakway Shopping Center - 2350 Oakmont Way, Eugene, OR 97401. Este un loc minunat ce ofera o diversitate de magazine, restaurante si locuri pentru petrecerea timpului liber. Magazinele includ Bath, Beyond si TJ Maxx. Valley River Center - 293 Valley River Center Drive Eugene, OR 97401. Un centru comercial cu peste 100 de magazine precum Gap si Macy. Coburg Antique Market - 91055 S Harrison, Eugene, OR 97408. Coburg este o piata incantatoare de epoca ce ofera bunuri de la furnizori din intreagul stat.