Informatii utile Fairbanks

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -09:00

Fairbanks este recunoscuta pentru


aurora boreala
muzee
alte atractii

Cand este indicat sa vizitati orasul Fairbanks

Cel mai bun timp pentru a merge la Fairbanks este in timpul lunilor de vara. Vara este si sezonul de varf, acum vremea este cea mai placuta pentru explorare in aer liber. In plus fata de vremea placuta din lunile de vara, turistii vin de peste tot din lume pentru a asista la Northern Lights si Midnight Sun care incepe cu solstitiul de vara. Sezonul de iarna este un paradis pentru toti iubitorii de zapada; hotelurile si biletele de avion sunt mult mai ieftine in aceasta perioada.

Temperaturi medii lunare in Fairbanks, America

Ce sa luati in bagaj

Bagajul dumneavoastra trebuie sa contina haine care se pot purta in straturi, indiferent de anotimpuri. Incaltamintea trebuie sa fie confortabila. Nu uitati sa aduceti o umbrela, nu veti sti niciodata cand va ploua din nou. Va vor fi necesare articolele si consumabilele medicale si un aparat foto.

Modalitati de plata in Fairbanks

Costul zilnic este de 277 $. Aceasta suma indica estimarea cheltuielilor totale de zi cu zi pentru o singura persoana: cazare la un hotel de 3 stele, cina si pranzul la un restaurant de 3 stele. Acest cost a fost estimat pentru sezonul de varf, sigur, acesta se poate schimba in perioada de extrasezon.

Transportul in Fairbanks

Metropolitan Area Commuter System (MACS) este sistemul de autobuz public pentru Fairbanks Borough Nord Star. Puteti achizitiona un abonament de o zi pentru 3 $. Exista mai multe rute, din centrul orasului spre zonele periferice, inclusiv spre centrele comerciale majore si Universitatea din Alaska.

Alaska / Yukon Trails asigura un serviciu de transfer intre Fairbanks si Anchorage, vara in fiecare zi si iarna trei zile pe saptamana.

Alaska Bus Guy asigura un serviciu regulat de transport cu autobuzul intre Fairbanks si Anchorage.

Alaska Direct Bus Lines ofera plimbari de vara intre Fairbanks si Whitehorse, cu opriri in alte comunitati mai mici.

Shopping in Fairbanks

In centrul orasului Fairbanks, veti gasi mai multe magazine care expun spre vanzare: bijuterii din Alaska, picturi, blanuri, carti, obiecte lucrate de eschimosi si multe altele. Veti gasi multe articole realizate manual, cu detalii artizanale uimitoare.

The Prospector, 1512 Cushman; 907-457-7372. Cunoscut sub numele de cel mai bun comerciant din Alaska, Prospector ofera spre vanzare linii complete de unelte de pescuit, camping, incaltaminte si imbracaminte. Acest magazin este situat in centrul orasului.

Fairbanks