Informatii utile Fort Lauderdale

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -05:00

Fort Lauderdale este recunoscuta pentru


plaja
shopping
relaxare

Cand este indicat sa vizitati orasul Fort Lauderdale

Intervalul ianuarie-aprilie este considerat cel mai bun moment meteo al anului - acum ploua foarte putin si temperaturi medii sunt excelente. In perioada martie - aprilie plajele sunt foarte aglomerate la sfarsit de saptamana. Vara este intotdeauna cald. Sezonul oficial al uraganelor este din iunie pana in noiembrie, cu cel mai mare numar de furtuni in august si septembrie.

Temperaturi medii lunare in Fort Lauderdale, America

Festivalul International de Film are loc de la jumatatea lunii octombrie pana la mijlocul lunii noiembrie si atrage filme majore si actori importanti, cinefilii putandu-se bucura de acest fapt.

Ce sa luati in bagaj

In cazul in care veti merge in vacanta in perioada ianuarie-aprilie, luati cu dumneavoastra costume de baie, pantaloni scurti, pantofi comozi de mers pe jos, imbracaminte casual pe care sa o purtati la cina, plus un pulover sau doua. Pentru vacanta de vara, bagajul dumneavoastra trebuie sa contina mai multe costume de baie, produse pentru protectie solara, o palarie de soare, pantaloni scurti si tricouri usoare pentru seara.

Transportul in Fort Lauderdale

Sistemul de transport cu autobuzul (Broward County Transit) din Fort Lauderdale este o modalitate foarte buna de a calatori in oras. Tariful este de 1,50 $ pe persoana. Daca veti folosi autobuzul mai mult de o data pe zi, cumparati un permis de o zi pentru 3.50 $. Pentru sejururi mai lungi achizitionati un bilet pentru 7 sau 10 zile, oricare dintre aceste bilete vor costa 13 $. Acesta functioneaza ca un card de credit. Toate rutele de autobuz incep si se incheie la terminal.

Yellow Cab (954-777-7777) este principalul serviciu de taxi din Fort Lauderdale.

Shopping in Fort Lauderdale

Las Olas Boulevard, din centrul orasului Fort Lauderdale, este plin cu buticuri sic si restaurante rafinate. Aici veti gasi magazine si galerii frumos amenajate.

Sawgrass Mills este cel mai mare mall din Florida, situat la aproximativ 11 km vest de Fort Lauderdale, la 30 minute de la Miami. Mall-ul este gigantic fiind inutil sa incercati sa vizitati toate magazinele incluse; acesta include peste 270 nume mari in moda, inclusiv Saks Outlet, Last Call Neiman Marcus, Barney's NY, Ann Taylor, DKNY, plus magazine de specialitate si restaurante.

Fort Lauderdale Swap este cea mai mare piata de vechituri din sud. Deschisa sapte zile pe saptamana, aceasta piata ofera chiar si un carusel gigantic plus programe gratuite de divertisment.

Fort Lauderdale