Ghid turistic Grand Canyon

Recomandat pentru: -

Despre Grand Canyon

Grand Canyon (Marele Canion) face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Grand Canyon se afla in intregime in nordul Arizonei si este una dintre cele mai mari atractii turistice din Statele Unite. Canionul masiv cuprinde mai multe domenii distincte, cel mai celebru fiind Grand Canyon National Park. Parc national este la randul sau impartit in doua zone principale: North Rim si South Rim. In plus, in partea de sud-vest a canionului se afla doua rezervatii indiene: Havasupai Indian Reservation si Hualapai Indian Reservation (cunoscuta sub numele de Marele Canion de Vest). Toate sectiunile au oferte minunate pentru turisti, dar parcul national (in special South Rim) este de departe cea mai populara destinatie si cel mai bine echipata sa se ocupe de milioane de vizitatori anual. Marele Canyon este o experienta coplesitoare - un canion masiv sculptat de peste cateva milioane de ani de raul Colorado.

Parcul acopera o suprafata de 1,217,262 acri (490,000 ha), si a fost fondat ca Grand Canyon National Monument in 1908 de presedintele Theodore Roosevelt, si a devenit un parc national in 1919. Marele Canion are o vastitate uimitoare, iar probele ce dezvaluie despre istoria pamantului sunt de nepretuit. Cunoscut pentru frumusetea sa naturala exceptionala Grand Canyon National Park include platouri inalte, campii, deserturi, paduri, fluxuri de lava, cascade, rauri.

De-a lungul secolului trecut, sute de autori au incercat sa descrie peisajul magnific al Marelui Canyon. Nu este surprinzator faptul ca de cele mai multe ori cuvintele nu reusesc sa invoce sentimentul de veneratie si de mirare al multor milioane de turisti. Peisajul ofera vizitatorilor privelisti de neegalat pe planeta. Pe langa aceste imagini, flora si fauna intregesc acest aspect unic. Aici, cu putin noroc veti putea vedea (si vom aminti doar cateva) specia rara de Condor de California, cerbi –animal comun in aceste locuri, animale pradatoare- coyoti si rasi, ursii negri sunt animale rare care, in general, stau departe de zonele locuite; veti putea vedea o varietate de reptile – serpi si soparle. Nu hraniti animalele! Este nesanatos pentru ele, si poate fi nesanatos si pentru dumneavoastra. O veverita aparent blanda s-ar putea sa va muste – or aceasta poate avea ciuma, rabie etc. Grand Canyon este un exemplu exceptional de medii biologice la altitudini diferite.

Topografia diversa a parcului a dus la ecosisteme la fel de diverse. Grand Canyon National Park este un refugiu ecologic.

Gama altitudinala ofera o varietate de climate si habitate, variind de la desert la conditiile montane. Canionul este un vast muzeu biologic. Peste 1.000 de specii de plante au fost identificate pana in prezent in parc. Exista 11 specii de plante enumerate ca amenintate in statutele SUA. In plus, 15 specii de plante sunt recomandate pentru examinare in calitate de specii amenintate cu disparitia.

Parcul contine mai mult de 2600 de ruine preistorice documentate, inclusiv dovezi de culturi arhaice, Vestigiile arheologice arata adaptarea societatilor umane la clima severa si la mediul fiziografic.

Grand Canyon