Informatii utile Grand Canyon

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -07:00

Cand este indicat sa vizitati Grand Canyon

Temperaturile meteorologice in cadrul parcului variaza foarte mult in functie de locatie. Temperaturile din North Rim sunt frecvent cuprinse intre 11 si 16 ° C.

Temperaturi medii lunare in Grand Canyon, America

South Rim este deschis 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an. Toate serviciile adresate turistilor - campare, cazare si restaurante, sunt disponibile pe tot parcursul anului. Cel mai bun timp pentru a va planifica o vacanta la Grand Canyon National Park este in perioada de primavara, vara si toamna. Unele facilitati inchid in timpul iernii.

Ce sa luati in bagaj

Bajul dumneavoastra trebuie sa contina haine alese in functie de sezonul in care veti merge si de locatie, insa nu trebuie sa va lipseasca hanoracul si haina impermeabila indiferent de anotimp. Este necesar sa aveti si incaltaminte foarte confortabila. Cu siguranta, intr-un asemenea cadru natural, aparatul foto este o necesitate!

Modalitati de plata in Grand Canyon

Pentru a va forma o idee in legatura cu preturile, trebuie sa stiti ca: taxa de intrare la Grand Canyon National Park este de 25 $ pe vehicul privat. Taxa pentru o persoana care intra in parc pe jos, cu bicicleta, motocicleta, sau in afara unui grup este de 12,00 $/persoana. Taxa de intrare pentru sapte zile include intrarea la South Rim si la North Rim. Banii nu se restituiesc din cauza vremii nefavorabile. Se poate intra si gratuit: 21 ianuarie (Martin Luther King, Jr. Day), 22-26 aprilie (Saptamana Parcului National), 25 august (Data de infiintare a Parcului), 28 septembrie (Ziua Nationala Publica a Terenurilor) 9-11 noiembrie (Ziua Veteranilor)

Posibilitati de cazare in Grand Canyon

In interiorul parcului sunt disponibile o varietate de facilitati de cazare. Cazarea este rezervata in avans, in special in timpul lunilor de vara. Faceti rezervari, in masura in care este posibil, cu cateva saptamani inainte. Rezervarile sunt gestionate de catre Xanterra Parks & Resorts. Veti gasi oferte care include: camera cu baie pe hol – 72 $, camerca cu WC, cu cada sau dus pe hol – 83 $, camera cu baie completa variaza de la 92 $ la 440 $/noapte

Transportul in Grand Canyon

In si in jurul South Rim, autobuze gratuite de transfer opereaza intre mijlocul lunii mai si mijlocul lunii septembrie. Biletele nu sunt necesare, iar statiile de autobuz sunt in mod clar marcate de-a lungul parcului prin semne. Xanterra Parks & Resorts organizeaza tururi cu ghid cu autobuzul in cadrul parcului. Vizitatorii care sosesc in parc ar trebui sa contacteze orice birou de transport pentru informatii pentru a face aranjamentele. Excursiile includ Rasaritul de soare, Apusul de soare, Vizualizarea desertului etc.. Tururile sunt disponibile pe tot parcursul anului.

Grand Canyon Lodge ofera servicii in North Rim. Serviciul este disponibil intre 15 mai si 15 octombrie, cu un program limitat intre 16 octombrie si 31 octombrie.

Inchirieri de biciclete sunt disponibile in Flagstaff (cel mai apropiat de South Rim) si Kanab Utah (cel mai apropiat de North Rim). Biciclete nu sunt permise pe orice trasee din parc. O amenda va fi eliberata pentru vizitatorii care merg pe aceste trasee interzise.

Excursiile cu avionul si elicopterul sunt o modalitate foarte populara de a vizualiza Grand Canyon. Zborurile provin din intreaga regiune (Las Vegas, Scottsdale, Phoenix si Flagstaff). Excursiile cu elicopterul si avionul sunt disponibile de la Aeroportul Tusayan.

Shopping in Grand Canyon

Toate tipurile suveniruri turistice referitoare la Grand Canyon, sunt disponibile in magazinele din South Rim. South Rim ofera o multitudine de cu optiuni de cumparaturi. North Rim are un singur magazin situat la Lodge North Rim.

Hopi House este un magazin de cadouri, specializat in meserii native americane: covoare Navajo, Hopi, ceramica, bijuterii, precum si tricouri si suveniruri. Galeria de la etaj ofera lucrari de arta nativ americana.

Lookout Studio este un magazin specializat in roci, fosile si suveniruri.

Hermit's Rest ofera o varietate de suveniruri.

Grand Canyon