Informatii utile Haines

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -09:00

Cand este indicat sa vizitati orasul Haines

Cel mai bun timp pentru a vizita acest oras este din mai pana in august, atunci cand ploua foarte rar si vremea usoara predomina. In aceasta perioada temperaturile medii sunt intre 16 si 27 °C. Vara aduce, de asemenea, zile mai lungi. In toamna sunt ploi frecvente, vreme rece si nori. Decembrie-martie este un sezon ocupat de activitati de recreere in aer liber.

Temperaturi medii lunare in Haines, America

Sezonului turistic de varf dureaza de la mijlocul lunii iulie pana in august, atunci veti gasi aici o multime de turisti. Deoarece operatorii au un sezon scurt in care pot face bani, percep tarife ridicate in timpul acestor luni.

Veti putea mai mult de 3.000 de vulturi plesuvi, la Alaska Bald Eagle, la mijlocul lunii noiembrie. Luminile nordice sunt o serie uimitoare de portocaliu, galben, rosu, verde. Perioada decembrie-martie este cea mai buna pentru a vedea acest fenomen.

Ce sa luati in bagaj

Bajul dumneavoastra trebuie sa contina haine alese in functie de sezonul in care veti merge in vacanta. Este necesar sa aveti si incaltaminte foarte confortabila. Nu uitati consumabilele medicale necesare si produsele cosmetice. Nu in ultimul rand, veti avea nevoie de aparatul foto, pentru a imortaliza cele mai frumoase momente ale vacantei.

Modalitati de plata in Haines

In cele ce urmeaza va veti putea forma o impresie in legatura cu preturile pe care le veti gasi in Haines. Transportul cu feribotul de la Haines la Skagway implica un cost de 54 $ pentru adulti si jumatate de pret pentru copii. O cafea costa 7,29 $, iar o pizza 10 $. Un pranz va costa aproximatie 7-9 $. In cazul in care din diverse motive veti ramane in oras pentru o luna, alimentele pe care le veti consuma in aceasta perioada, presupun un cost de 300 $ pe luna/per adult.

Posibilitati de cazare in Haines

Haines are peste 200 de camere disponibile in locuri de cazare frumoase si unice: hoteluri/ moteluri, B & B, campinguri, pensiuni etc.. Sunt recomandate rezervarile in avans. Fie ca sunteti un turist de agremen, fie ca scopul dvs. sunt afacerile, puteti fi sigur ca veti gasi locuri de cazare care sa se potriveasca nevoilor dumneavoastra. Rezidentii din Haines sunt prietenosi si veti putea savura calitatile acestei comunitati in timpul sejurului dumneavoastra.

Transportul in Haines

O multime de persoane care traiesc in aceasta zona utilizeaza vara bicicletele. Transportul cu bicicleta in Haines este foarte ieftin si eficient.

Orasul este deservit de doua firme de taxi aerian care furnizeaza mai multe zboruri zilnice catre si de la Juneau.

In timpul sezonului de vara, turistii pot folosi feriboturi rapide care opereaza intre Haines si Skagway, si Haines si Juneau.

Shopping in Haines

O varietate de galerii si magazine de cadouri sunt situate in centrul orasului Haines. Picturile, bijuteriile, ceramica, sculpturile din fildes si tesaturile manuale sunt doar cateva dintre comorile pe care veti dori sa le luati acasa.. Obiecte de arta traditionala Tlingit, pot fi gasite de-a lungul orasului. Suvenirurile pe care le puteti achizitiona de aici, va pot aminti o viata intreaga de aventura din Alaska.

Haines