Informatii utile Houston

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -06:00

Houston este recunoscuta pentru


cultura
plimbari in aer liber
divertisment
muzee
relaxare
stiinta

Cand este indicat sa vizitati orasul Houston

Fiind cel mai mare oras si cel mai populat din Texas, Houston atrage o mare de turisti in fiecare an. Sezonul turistic este concentrat intre decembrie si martie, din cauza numerosilor vizitatori care incearca sa scape de vremea rece de iarna din locatiile lor. Houston are un climat subtropical umed, astfel incat iernile sunt blande, ninsorile sunt rare, iar temperaturile sunt ridicate (de aproximativ 15 °C sau mai mult, chiar in luna ianuarie, luna cea mai rece). Totusi, sezonul turistic are si dezavantaje: preturile pentru hoteluri, restaurante si activitati, creasc in mod semnificativ, si orasul devine mai aglomerat decat este deja. Momentul cel mai bun pentru a calatori este primavara, in special in luna aprilie, atunci cand puteti evita ciclonii tropicali si inundatii periculoase din sezonul uraganelor; in plus, acum va puteti bucura de toate beneficiile extra-sezon.

Temperaturi medii lunare in Houston, America

Ce sa luati in bagaj

Va recomandam sa luati in bagajul dvs. haine potrivite sezonului ales de vacanta; camera foto cu care sa puteti imortaliza magnificele obiective din Houston; medicamente uzuale.

Shopping in Houston

Houston este deliciul unui turist caruia ii place sa faca cumparaturi. Exista zeci de mall-uri si un sistem extins de tuneluri pietonale subterane. Un mix eclectic de magazine poate fi gasit in cartierul Rice Village, cu buticuri de designer, galerii de arta si magazine traditionale. Galeriile de arta si magazinele de antichitati pot fi gasite in districtul Kirby. Heights Houston este un cartier victorian plin cu magazine eclectice de moda, arta si cadouri. Zona din centrul orasului Houston, are de asemenea, magazine de designer.

Iubitorii de antichitati si vanatorii de chilipiruri ar trebui sa mearga in Piata Back Bay, ce are loc o data pe luna, la sud de centrul orasului, in Clear Lake.

Programul comercial este, in general, de luni pana sambata, 10-21 si duminica, 11-19.