Informatii utile Indianapolis

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -05:00

Indianapolis este recunoscuta pentru


muzee
cultura
atractii inedite
centre culturale
divertisment
expozitii

Cand este indicat sa vizitati orasul Indianapolis

Cel mai bun timp pentru a vizita Indianapolis este atunci cand temperaturile medii sunt la un nivel confortabil - intre 20 °C si 30 °C, altfel spus in timpul lunilor iunie, iulie si august. Alte luni in care este avantajos sa vizitati Indianapolis sunt aprilie, mai, septembrie si octombrie, cand temperaturile medii sunt un pic mai mici, dar inca placute - 10 °C si 20 °C. In timpul lunilor martie si noiembrie, temperaturile medii sunt destul de reci - 0 °C si 10 °C.

Indianapolis poate deveni rece in alte luni ale anului, cu temperaturi sub zero °C. Daca nu va deranjeaza frigul, vizitati orasul in ianuarie, februarie si decembrie.

Temperaturi medii lunare in Indianapolis, America

Cel mai cald moment al anului este in iulie, cand cand media temperaturilor este de 24.05 °C, dar ar putea ajunge pana la 29.7 °C. Pe de alta parte, cea mai rece perioada a anului in Indianapolis este in ianuarie, cand se pot inregistra in medie si -3.65 °C, dar ar putea ajunge pana la -8.2 °C.

Ce sa luati in bagaj

Indianapolis dispune de toate cele 4 anotimpuri. Daca mergeti in vacanta in perioada noiembrie - inceputul lunii aprilie veti avea nevoie de haine care sa va tina de cald si cizme. Vara aveti nevoie de o pereche de pantofi confortabili pentru mersul pe jos (pantofi de tenis sau sandale). Pantalonii si blugii pot fi purtati mai mult de o data, astfel incat impachetati o pereche din fiecare. Tricourile sunt elementele de baza de care toata lumea are nevoie. In functie de anotimp, luati cu dumneavoastra haine impermeabile si o umbrela.

Transportul in Indianapolis

Turistii din Indianapolis vor gasi ca pot vizita orasul cel mai bine cu masina, deoarece serviciul de transport public este limitat.

Centrul orasului Indianapolis este o zona relativ mica si vizitatorii orasului vor gasi ca mersul pe jos prin cartier este o experienta mult mai placuta decat daca ar incerca sa-l vada prin ferestrele unei masini.

Avand in vedere ca transportul public din Indianapolis nu este renumit pentru eficienta sa, vizitatorii sunt sfatuiti sa se bazeze pe automobile inchiriate sau taxiuri atunci cand calatoresc pe o distanta semnificativa.

Shopping in Indianapolis

Indianapolis este unul dintre acele orase magice mari, in care puteti face numeroase cumparaturi. Nicio vizita in acest oras nu este completa fara sa mergeti in cel putin unul dintre mall-urile mari. Aceste mall-uri gigantice ofera tot ceea ce ati putea sa va doriti. O vizita la Village Ripple este esentiala pentru oricine cauta o experienta unica de vanzare cu amanuntul, dar nu in magazine cu nume mari.