Informatii utile America

Date generale


Capitala: Washington DC
Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -09:00 - GMT -05:00
Religie: Crestini (78.3%), Alte religii (21.7%)

America este recunoscuta pentru


muzee
cultura
divertisment
atractii inedite
arhitectura
centre culturale
expozitii

Cand este indicat sa vizitati Statele Unite ale Americii

Conditiile climatice in SUA variaza de la cald si umed de-a lungul coastei Floridei la temperaturi toride in desertul Californiei si la punctul de inghet din Alaska - exista o diversitate destul de mare in conditiile climatice din intreaga tara. In general vorbind, exista patru anotimpuri principale - primavara, vara, toamna si iarna, care variaza ca durata in intreaga tara. In nord-est, verile sunt scurte, dar poate fi destul de cald si umed, cu exceptia zonei lacurilor si a zonelor de munte. Toamna este spectaculoasa in timp ce iernile pot fi destul de reci. In special in Washington si Philadelphia, primavara este rece in timp ce vara este inabusitor. In regiunea Great Plains, verile sunt lungi, calde si umede, iernile sunt extreme iar primavara si toamna sunt scurte, dar placute. In sud-est, iernile sunt blande, in special de-a lungul coastei, dar vara poate fi fierbinte si umeda. Primavara si toamna sunt momente pline de culoare.

Temperaturi medii lunare in America

In Statele Unite ale Americii puteti merge in orice moment al anului; raspandirea extraordinara a tarii reprezinta o mare varietate de conditii de clima si evenimente de sezon pe tot parcursul anului! Cel mai bun timp pentru a vizita SUA depinde de zona in care veti merge. In general, sezonul de varf pentru un turist se deruleaza din mai pana in septembrie, desi primavara si toamna sunt cele mai frumoase luni in est si coasta de vest a tarii.

Cand sa vizitati coasta de est a Americii

Daca sunteti in vacanta pe coasta de est, mai si iunie sunt luni foarte placute, cu temperaturi variind de la 18 - 27 °C. In Maine si New England vremea este deosebit de rece, dar este foarte placuta la New York si Washington DC. Mai la sud, in Florida, vremea incepe sa fie destul de calda in luna iunie, cu temperaturi atingand un nivel record de 32 °C. Asteptati-va la ploi sporadice in aceasta perioada a anului.

Lunile de vara, iulie si august, sunt foarte calde, cu temperaturi extrem de ridicate. Este cald si umed in aceste luni mai ales in Florida si New York.

Cel mai bun moment pentru a calatori pe coasta de est este, fara indoiala, toamna (septembrie-octombrie). Acesta este momentul cel mai frumos al anului pentru a fi in zona Boston si Catskills or Adirondacks.

In timpul iernii este foarte frig in nord-est, ninsoarea si viscolele fiind evenimente comune. New York si Washington, DC, sunt periodic afectate de viscol. Coasta Floridei are zile insorite de iarna

Cand sa vizitati Midwest

Cel mai bun timp pentru o vacanta in aceasta zona este primavara sau toamna. In lunile de iarna sunt sunt temperaturi minime, in Chicago si Minneapolis coborand pana mult sub zero.

Cand sa vizitati coasta de vest

Temperaturile din California in perioada aprilie - octombrie sunt placute si se inscriu intre 10 -22 °C. Los Angeles, San Francisco si Lacul Tahoe sunt zone superbe ce pot fi vizitate in acest interval de timp. Ploile incep undeva in noiembrie, dar nu reprezinta un factor de descurajare. In lunile de iarna temperaturile rareori scad sub 4 °C. Portland si Seattle, sunt orase minunate situate in aceasta zona si pot fi vizitate in lunile de vara cand vremea este moderata si usoara. Alaska poate fi vizitata in lunile iulie si august, cand vremea este superba.

Iubitorii de schi pot vizita Aspen din Colorado, in timpul iernii. Las Vegas este o destinatie tot parcursul anului. Yosemite Park este cel mai vizitat in mai si iunie, dar aceasta perioada este foarte aglomerata.

Ce sa luati in bagaj

SUA este o tara mare, cu diferite conditii climaterice si patru anotimpuri distincte. Bagajul dvs. va depinde in mare masura de tipurile de activitati pe care intentionati sa le faceti. Iubitorii activitatilor in aer liber vor avea nevoie de imbracaminte si incaltaminte, care sunt potrivite pentru teren si activitatile planificate; vizitatorii oraselor vor avea nevoie de o serie de tinute casual si, probabil, de haine pentru cina sau iesiri la teatru.

Din bajul dvs. nu trebuie sa lipseasca: imbracamintea impermeabila; umbrela plianta; o mica geanta pentru folosirea zilnica, precum o geanta de umar care poate fi purtata peste piept sau o borseta in jurul taliei; carnetul de conducere si pasaportul; incaltaminte confortabila; busola; agenda cu adrese pentru situatii de urgenta sau carti postale; fotocopii ale documentelor importante: pasaport, asigurare, carti de credit si de debit, numarul si seria pasaportului, numere de telefoane mobile, seria camerei video si a altor obiecte scumpe; lanterna si binoclu; trusa de prim ajutor care sa includa plasturi, crema antiseptica, calmante si orice alte medicamente ce v-au fost prescrise; obiecte de toaleta si cosmetice, inclusiv creme cu factor de protectie solara, in recipiente, introduse in pungi de plastic, pentru a se proteja impotriva scurgerilor (in avion, datorate modificarilor de presiune din cala de bagaje a avionului).

Shopping in Statele Unite ale Americii

Shoppingul este o parte importanta a multor vizite in SUA. Magazinele din SUA ofera varietate, preturi competitive si o abundenta de bunuri cu amanuntul. Multe magazine mici, magazinele alimentare de specialitate si hipermarket-urile sunt deschise 24 de ore pe zi, in orasele mai mari.

Hainele si bunurile electronice pot fi adesea cumparate direct de la magazine fabricilor. Desfacerea cu amanuntul variaza de la piete si magazine cu chilipiruri la magazinele universale mari. Mall-urile sunt un mod popular de cumparaturi in Statele Unite ale Americii. Cel mai mare mall din tara, Mall of America, are mai mult de 400 de magazine si se afla in Minnesota.

New York City este unul dintre centrele comerciale importante ale Statelor Unite. Magazine emblematice ale multor branduri cunoscute, cum ar fi Coach, Tiffany & Co, Prada, se afla pe Fifth Avenue New York City, si sunt locuri turistice populare.

Desi America este dominata de asa-numitele magazine de top "big box" - lanturi de retaileri -cum ar fi Wal-Mart, multi americani sprijina afacerile locale mai mici, precum si magazinele de tip boutique care sunt infloritoare in orasele mari si mici deopotriva. Astfel de magazine pot fi locuri minunate pentru a cumpara suveniruri reprezentative pentru locul vizitat.

Cele mai multe magazine accepta plata prin card bancar. Un formular oficial de identificare, cum ar fi un pasaportul, ar putea fi necesar pentru a confirma ca sunteti detinatorul autorizat al cartii de credit sau de debit.