Ghid turistic Insula Kodiak

Despre Insula Kodiak

Insula Kodiak este o insula pe coasta de sud a statului american Alaska, separata de continent prin stramtoarea Shelikof. Insula are o suprafata de 9,311.24 km2. Cea mai mare comunitate de pe insula este orasul Kodiak, Alaska. Aceasta este a doua insula ca marime din SUA si a 80 - a din lume.

Insula Kodiak este muntoasa si impadurita in partea de nord si est, dar destul de libera in sud. Insula are multe golfuri adanci, fara gheata, care ofera puncte de ancorare pentru barci.

Pe insula exista sapte comunitati. Kodiak este orasul principal al insulei. Transportul intre aceste comunitati se face fie prin intermediul feriboturilor, fie cu avionul. Printre alte localitati de pe insula se numara satele Akhiok, Old Harbor, Karluk, Bay Larsen, Lions Port, precum si o comunitate langa Cape Chiniak. Ouzinkie este, de asemenea, parte din insula.

Muntii magnifici, verzi, dau Insulei Kodiak reputatia unei "Insule de Smarald".

Exista destul de putine urme ale trecutului in intreaga Insula Kodiak. Prima asezare rusa a fost gasit aici, in 1784. Pe insula veti putea vizita Muzeul Baranov cu arctefate ale istoriei zonei si Muzeul Alutiiq, care are exponate cu privire la popoarele indigene.

Pe insula sunt ancorate sute de barci de pescuit comercial. Se organizeaza adevarate turnee de pescuit pentru somon si crabi.

Fauna salbatica este motivul principal pentru care majoritatea vizitatorilor cauta Insula Kodiak. Versantii luxurianti, animale salbatice si padurile fac din aceasta insula un vis devenit realitate pentru cei care se pot simti ca si acasa in aceste locuri.

Ursii Kodiak sunt peste tot pe insula, si nu doar ursii vi, imaginea acestora facand parte din identitatea insulei. Veti vede imagini cu acesti ursi ca logo al companiilor, pe peretii orasului, si in multe alte locuri. Nicaieri in alta parte nu veti putea vedea Kodiak ursi bruni atat de aproape, aici organizandu-se in fiecare zi excursii cu ghid in salbaticie, in cautarea unei bucati de blana maro pe fondul topografic al insulei.

Ursul Kodiak si crabii sunt nativii insulei. Industria pescuitului este cea mai importanta activitate economica de pe insula. Raul Karluk este renumit pentru pescuitul de somon. Exploatarile forestiere, fermele, fabricile de conserve numeroase, dar si unele exploatari de cupru sunt, de asemenea, predominante.

Pe insula veti putea vedea pe langa ursii bruni, vulpi si vidre. Iubitorii de pasari, de asemenea, se aduna pe insula, sa vada vulturi plesuvi si bufnite.

Insula Kodiak este raiul pescarilor, vanatorilor, dar si al fotografilor din intreaga lume!

Insula Kodiak