Informatii utile Insula Nantucket

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -05:00

Insula Nantucket este recunoscuta pentru


plaja
shopping
relaxare

Cand este indicat sa vizitati Insula Nantucket

Nantucket are un climat la granita dintre umed continental (DFB), si oceanic (CFB), acesta din urma un tip de climat foarte rar gasit pe coasta de est a Americii de Nord. Schimbarile climatice din Nantucket sunt puternic influentate de Oceanul Atlantic. Ca rezultat, temperaturile pe timp de iarna de pe insula sunt mai mari decat cele de pe continent; si verile sunt mai reci decat pe continent. Temperaturile medii in luna cea mai rece (ianuarie) sunt doar 0 °C, in timp ce temperatura medie in timpul lunilor mai calde (iulie si august) este de aproximativ 20 °C. Precipitatiile anuale sunt relativ uniform repartizate pe tot parcursul anului.

Temperaturi medii lunare in Insula Nantucket, America

Insula este mai populara in timpul verii, insa poate fi vizitata in orice moment al anului. Populatia de vara de 55.000 de persoane, scade in extrasezon la 12.000. Fiti constienti de faptul ca multimile mici inseamna, de asemenea, mai putine servicii disponibile; inclusiv programele de feribot sunt mai limitate si mai putine restaurante si magazine sunt deschise.

Ce sa luati in bagaj

Ganditi-va la sezonul in care veti calatori. Iarna este rece si umeda, vara este destul de usoara. Purtarea hainelor in straturi este intotdeauna o optiune practica. Un pulover peste un tricou si un hanorac va va permite sa va adaptati la schimbarile vremii.

Modalitati de plata pe Insula Nantucket

Nantucket este o insula scumpa, asa ca nu va asteptati sa gasiti chilipiruri multe in ceea ce priveste cazarea, mai ales in timpul verii. Cele mai bune tarife pot fi gasite in afara sezonului. In ceea ce priveste transportul pe insula, tarifele sunt de 1 $ in oras sau la mijlocul insulei; 2 $ la Madaket, Surfside, aeroport; adultii platesc tariful jumatate si copiii sub sapte ani sunt transportati gratis.

Transportul pe Insula Nantucket

Nantucket Regional Transit Authority (NRTA) ofera autobuze de transfer catre mai multe destinatii, inclusiv Surfside Beach, Sconset, si aeroport. Fiecare dintre rute are propriul program; serviciul incepe in general, la ora 7 am si se termina la 11:30. Toate autobuzele de transfer au suport pentru biciclete.

Nantucket are un port de agrement de prima clasa si facilitati de acostare pentru iahturi si proprietarii de barca.

Shopping in Insula Nantucket

Langa orasul Nantucket sunt mai multe buticuri foarte scumpe care vand rochii de vara pline de farmec, bijuterii facute la comanda, genti de mana si pantofi exclusivisti. Pe Insula veti gasi magazine care vand orice: de la carti la antichitati si magazine de cadouri. Din magazinele pe care le veti gasi in orasele de pe insula, veti putea achizitiona rochii, costume de baie, prosoape de plaja (lucruri pe care le-ati uitat la domiciliu).

Insula Nantucket