Despre Jersey City

Jersey City este un oras in comitatul Hudson, statul New Jersey, Statele Unite ale Americii. Jersey City este al doilea oras ca marime din New Jersey, depasind de departe Trenton, capitala statului. Acest oras este situat pe o peninsula, care include Hoboken la nord, raul Hudson si Manhattan la est, Bayonne la sud, si raul Hackensack la vest.

Jersey City este cunoscut ca un oras industrial, focalizat si in ultimii ani pe dezvoltare, investind miliarde de dolari in diverse proiecte ademenitoare. Orasul atrage afaceri in toate domeniile, fiind cunoscut ca important centru financiar, port si centru de productie. Cu 11 km distanta de malul marii si conexiuni feroviare importante, Jersey City este un important punct de transport si centru de distributie. Orasul a beneficiat de pozitia sa foarte aproape de Manhattan, si multe companii de aici sunt extensii ale celor din New York. Evolutiile recente au inclus cresterea numarului de locuinte, a zonelor comerciale si a proiectelor de la malul marii. Multe grupuri etnice s-au stabilit in Jersey City de-a lungul timpului. Orasul are un centru medical modern si este gazduieste New Jersey City University, care si-a deschis portile pentru prima data cu aproximativ 80 de ani in urma, in 1927. Liberty State Park, pe malul marii, gazduieste un muzeu de stiinta si ofera o vedere excelenta a portului New York.

De la excursii de o zi la viata de noapte, Jersey City este un loc care ofera optiuni de divertisment, cumparaturi si evenimente culturale! Daca sunteti in cautarea unui restaurant cu fructe de mare, unui bar cochet in care sa serviti un martini, unui muzeu de arta sau unui edificiu cultural, a rochiei perfecte pentru un eveniment deosebit ori al unui loc de joaca pentru copii, ati ajuns la locul potrivit.. Jersey City!

Indiferent daca mergeti la Central Avenue Shopping District in Heights sau Afro- American Museum in cartierul Greenville, pasarela de-a lungul Waterfront sau Hudson Mall, in Jersey City veti gasi lucruri pe care sa le faceti cu placere.

Jersey City