Ghid turistic Juneau

Recomandat pentru: drumetii, peisaje, observarea balenelor

Despre Juneau

Juneau este de capitala statului Alaska, Statele Unite ale Americii. Acest oras este al treilea oras ca marime a populatiei dupa Anchorage si Fairbanks, se gaseste la poalele Mount Juneau, respectiv pe cealalta parte a canalului in care se gaseste Douglas Island.
 
Juneau este un popular port pentru croaziere, dar ofera o multime de alte optiuni pentru turisti. Orasul ofera numeroase posibilitati pentru excursii: drumetii, ciclism, caiac, pescuit etc. Aceasta mare varietate de excursii si atractii fac din Juneau o destinatie de vacanta perfecta si un paradis fotografic.

Juneau este o destinatie unica in Alaska, cu o diversitate de optiuni de vizitare a obiectivelor turistice sau pentru o vacanta de aventura. Bucurati-va de croaziera Tracy Arm Fjord Sawyer Glacier sau Glacier Bay, la doar cateva minute de condus de Mendenhall Glacier; de vizitarea obiectivelor turistice si a faunei salbatice; de pescuit, drumetii, ciclism, rafting, caiac; de cultura nativa, teatru, magazine, restaurante, sporturi de sezon de iarna; de privelisti incantatoare cu ursi, balene, vulturi etc.

Peisajul spectaculos al padurilor tropicale, ghetarii, diversitatea activitatilor, precum si accesibilitatea acestora este uimitoare. Acest oras ciudat, dar sofisticat este bogat in cultura iar peisajul spectaculos al muntilor, ghetarilor, fiordurilor, lacurilor, cursurilor de apa, padurilor cu o multime de urs, vulturi, balene si alte animale salbatice este de neegalat.

MSNBC a raportat ca Juneau, Alaska este clasat pe locul 11, in topul celor mai bune locuri de a trai in America, bazate pe calitatea vietii; in stabilirea acestui top au fost avute in vedere educatia, accesul facil la activitatile recreative si alti factori.

Juneau