Ghid turistic Kansas City

Recomandat pentru: shopping, gastronomie, muzee

Despre Kansas City

Kansas City este un centru cultural si economic infloritor in inima Statelor Unite; acest oras este el mai mare din Missouri. Orasul s-a dezvoltat dupa Razboiul Civil ca un centru important in reteaua de cale ferata intercontinentala. In timpul secolului XX, Kansas City a acumulat o reputatie nationala pentru arhitectura sa distinctiva, sistemul de bulevarde si inovatiile in dezvoltare urbana.

Kansas City este considerat ca fiind unul dintre orasele cele mai cosmopolite din Statele Unite ale Americii. Aici veti gasi o multime de fantani, numai la Roma puteti gasi mai multe. Kansas City are, de asemenea, mai multe bulevarde decat Paris. Country Club Plaza se mandreste cu arhitectura in stil Spaniol, peisaj frumos si o multime de magazine, restaurante, si hoteluri. Mai mult de 1.000 de structuri din oras sunt incluse in Registrul National al Locurilor Istorice.

O caracteristica unica a orasului este un sistem de subterane cu pesteri in care se aflau cariere de calcar - "subtropolis" este acum un complex comercial utilizat pentru birouri si depozite. Una dintre atractiile cele mai populare este Worlds of Fun, un parc de 175 de acri. De asemenea, sunt extrem de populare teatrul Sprint IMAX in Swope Park si Oceans of Fun, un parc tropical-tematic de apa cu un bazin de milioane de litri de unda si tobogane uriase de apa.

Nelson-Atkins Museum of Art este unul dintre cele mai mari muzee din Statele Unite; acesta mentine o colectie permanenta de arta care reprezinta toate civilizatiile si perioadele, din Sumeria. Kemper Museum of Contemporary Art, construit in 1994, prezinta exponate contemporane gratuit pentru public. Muzeul Memorial Liberty, conceput ca un "monument de pace," este singurul muzeu public dedicat exclusiv Primului Razboi Mondial si implicarii Americii in acel conflict.

Kansas City pe locul al treilea in SUA pentru teatrele profesioniste, oferind mai mult de 20 de companii de teatru comunitare. Centrul gazduieste, de asemenea, teatre de dans si evenimente multimedia pentru public.

Kansas City