Informatii utile Kansas City

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -06:00

Kansas City este recunoscuta pentru


shopping
muzee
gastronomie

Cand este indicat sa vizitati orasul Kansas City

Orasul poate fi vizitat in orice anotimp, avand cate ceva de oferit pentru fiecare sezon. Intre criteriile de selectare a perioadei de vacanta se numara clima si festivalurile.

Clima orasului este continentala, cu fluctuatii frecvente si rapide primavara devreme. Vara este caracterizata de zile calde si nopti blande. Zilele de toamna sunt calde si noptile sunt reci. Iarna este rece, iar ninsorile frecvente.

Temperaturi medii lunare in Kansas City, America

Kansas City ofera festivaluri si evenimente pe tot parcursul anului. Alimentele si cultura din multe tari sunt celebrate la Northland Ethnic Festival (aprilie), Taiwan Festival (mai), Greek businessman Festival (iunie), Sugar Creek Slavic Festival (iunie), Ethnic Enrichment Festival (august) si Kansas City Irish Festival (septembrie). "Rhythm & Ribs", Festivalul de Jazz din iunie combina doua lucruri favorite in Kansas City, gratar si jazz.

Toamna aduce un calendar plin de festivaluri ce sarbatoresc recoltarea si cursele de cai.

Ce sa luati in bagaj

Pregatirea bagajelor pentru Kansas City poate fi dificila pentru unele persoane, deoarece este greu sa stii ce sa pui in valiza mai ales in lunile de iarna. Vremea in Kansas City poate fi imprevizibila si multi spun ca se pot vedea toate cele patru anotimpuri intr-o singura zi. Au fost ierni foarte reci, dar si ierni foarte calde. In acest anotimp este bine sa impachetati haine pe care sa le puteti purta in straturi. Cum intotdeauna este necesar sa ambalati haine pentru temperaturi reci, nu uitati sa impachetati si pantofi comozi, buni pentru mersul pe jos.

Aparatul de fotografiat nu trebuie sa lipseasca din bagajul dumneavoastra.

Transportul in Kansas City

Compania KCATA ofera servicii de autobuz in acest oras. pentru o calatorie cu autobuzul este de 1.50 $. Puteti cumpara un abonament pe o zi de 3 $, si pentru o luna – 50 $.

Shopping in Kansas City

Market City, la capatul de nord a Main Street, ofera cumparaturi intr-o atmosfera de bazar. Mai la sud pe Main Street, Country Club Plaza, dezvoltat de Jessie Clyde Nichols in 1922, este un centru deosebit pentru cumparaturi, salutand 10 milioane de vizitatori in fiecare an. Situat la cinci mile sud de centrul orasului, Plaza acopera 55 de acri si contine aproape 200 de magazine, servicii si 40 restaurante. Hallmark Cards lui Crown Center, descris ca un oras intr-un oras, este un complex in centrul orasului, incluzand: magazine, restaurante, hoteluri, birouri, apartamente etc. Doar cateva mile de centrul orasului se afla cartierul Westport care ofera buticuri, restaurante si divertisment de noapte.