Ghid turistic Key West

Recomandat pentru: snorkeling, plaja, delfini, navigatie, pescuit, apusuri de soare, viata de noapte

Despre Key West

Key West este un oras in Monroe County, Florida, Statele Unite ale Americii. Acesta este considerat cel mai sudic oras din Statele Unite. In cele mai vechi timpuri Key West a fost locuit de popoarele Tequesta si Calusa. Primul european care a vizitat Key West a fost Juan Ponce de Leon in 1521. Cand Florida a devenit colonie spaniola, un sat de pescari si o garnizoana mica au fost stabilite aici.

Key West a fost relativ izolat pana in 1912, cand a fost conectat la Florida printr-o masiva extindere feroviara. Uraganul din 1935 a distrus o mare parte din sistemul de cale ferata si a ucis sute de locuitori. Ulterior, Guvernul Statelor Unite a construit o autostrada, finalizata in 1938, care a devenit o prelungire a Autostrazii 1.

Key West este, probabil, cel mai cunoscut mic oras de pe planeta, reusind prin istoria sa bogata, locatia si frumusetea naturala fermecatoare sa castige un in fiecare harta internationala.

Key West sta ca o bijuterie in mijlocul marii, chiar langa coasta Americii. Temperatura medie anuala de 25 °C variaza rar cu mai mult de 10 °C in orice directie. Orasul nu a vazut niciodata inghet sau zapada.

Key West nu are reguli de niciun fel, aici doamnele nu vor fi obligate sa poarte rochii nici in cele mai fine restaurante. Toleranta este regula, iar diferentele sunt sarbatorite. Chiar si viata de zi cu zi in Key West include un anumit sentiment de sarbatoare. Key West este un oras care sarbatoreste in sine, prin mai multe moduri, istoria, diversitatea si reputatia sa. Festivalurile si petrecerile puncteaza sezonul turistic. Calendarul social include turnee de pescuit si festivaluri de arta, seminarii literare si piese de teatru, tururi ale unor case magnifice si ale unor gradini, curse de iahturi etc.. Cel mai notabil este probabil Fantasy Fest. Vizitatorii vor putea lua parte la un eveniment organizat timp de zece zile in luna octombrie, care culmineaza cu o parada prin orasul vechi, si care atrage aproximativ 50000 de participanti.

Key West este pentru multi cel mai mare oras din America. Populatia sa putand fi comparata cu o pilota mozaic formata din cele mai diverse elemente culturale imaginabile, cusute impreuna cu fire solide de acceptare si dorinta de a celebra viata.

Key West