Despre Los Angeles

Cel mai mare oras din statul California si al doilea ca marime a populatiei din Statele Unite, Los Angeles este cunoscut ca L.A. sau „City of Angels” (Orasul Ingerilor). Los Angeles este un oras de vis, fiind chintesenta secolului 21 a orasului american cu atractii si activitati

Los Angeles este un oras seducator, uneori innebunitor, dar intotdeauna fascinant. O expansiune urban cosmopolita si masiva, strabatuta de autostrazi frenetice, Los Angeles are ceva pentru toata lumea, daca stiti cum sa navigati in farmecele sale.

Intins de-a lungul coastei Pacificului din sudul Californiei, litoralul sau se intinde pe 122 km, de la Malibu la Long Beach.

Nu exista niciun adevarat centru al Los Angeles-ului – orasul fiind o colectie de orase mici si suburbii. Hollywood ofera istoria majora a filmului, casa de Oscaruri, palate istorice si studiourile Paramount. Centrul Los Angeles este in principal cartierul de afaceri, care adaposteste, de asemenea, marile muzee, teatre si locuri de muzica, plus alte atractii. Surburban Burbank ofera Universal Studios, cu parcul sau tematic colorat si Warner Brothers, un studio de lucru din care se organizeaza excursii. Disneyland este o atractie turistica majora a orasului, dar gazduieste si Muzeul de Arta Contemporana a Filarmonicii Los Angeles si al Operei Los Angeles, si comorile Muzeului Getty.

Multe cartiere celebre, sunt din punct de vedere tehnic, orase independente pe cont propriu. Dintre acestea fac parte: Beverly Hills, Hollywood, Universal City, Malibu, Santa Monica, Venice, Burbank, San Fernando Valley, Pasadena, Century City, South Los Angeles, precum si Marina del Rey, South Bay, Westchester, si El Segundo.

In Los Angeles se impleteste cultura a 140 de tari (224 de limbi sunt reprezentate aici). Estul si vestul se ciocnesc pentru a forma amestecul perfect in Los Angeles, pulsand cu adevarat o celebrare a diversitatii etnice.

Ca orice oras mare, Los Angeles dispune si de o latura mai putin frumoasa, latura ce include persoanele fara adapost. Este posibil sa nu doriti sa va amintiti de probleme sociale atunci cand sunteti in vacanta, dar este putin probabil sa va simtiti amenintat in vreun fel.

Los Angeles