Ghid turistic Memphis

Recomandat pentru: divertisment, gastronomie, muzee

Despre Memphis

Memphis este un oras in statul Tennessee si capitala statului Shelby County. Memphis este cunoscut in intreaga lume ca leagan al blues-ului, locul de nastere al rock & roll – aici veti putea vizita si Graceland, conacul apartinand lui Elvis Presley. In anul 1968, aici a fost asasinat liderul Martin Luther King, pe balconul Lorraine Motel. Orasul a crescut din cenusa si ura, si Lorraine Motel este acum sediul Muzeului Drepturilor Civile.

Astazi, Memphis este un amestec interesant de vechi si nou, cu vile victoriene inghesuite printre zgarie-nori si mall-uri stralucitoare. Pentru a fi mai aproape de istoria orasului, va puteti plimba pe Beale Street. Mergeti intr-o plimbare cu vaporul cu aburi pe fluviul Mississippi, pentru a trai o experienta unica; sau daca sunteti un iubitor al jocurilor de noroc, mergeti la cazinourile din Tunica.

Fanii baseball-ului vor putea participa la meciurile echipei Memphis Redbirds care joaca pe stadionul AutoZone Park. AutoZone Park este considerat unul dintre cele mai frumoase stadioane ale ligii de baseball din Statele Unite si este un obiectiv ce nu trebuie ratat in timpul sezonului.

O plimbare pe langa fluviul Mississippi, prin parcul orasului este foarte relaxanta si este o modalitate foarte buna de a va bucura de rau.

O atractie mai mica este "Parada de rate", in hotelul Peabody. Ratele parasesc locul lor de pe acoperis, coboara cu liftul si marsaluiesc pe covorul rosu spre o fantana. Copiii sunt indragostiti de acest ritual.

Viata de noapte este foarte interesanta in Memphis, in acest oras special, multi turisti venind doar pentru a se bucura de muzica, dans si alte forme de divertisment, oferite de diverse cluburi. In Memphis sunt o multime de restaurante; va puteti bucura de mese rafinate in restaurante bine cunoscute pentru bucataria lor excelenta si serviciile exceptionale.

Memphis