Despre Miami

Miami este un oras in statul american Florida, capitala comitatului Miami-Dade. Miami este un cumul de culturi, un oras cald si prietenos situat in cele mai frumoase locuri din lume, un oras cu o arhitectura splendida si un punct de plecare perfect pentru a explora bogata varietate de atractii din Florida.

In general se considera ca Miami este un oras al distractiilor si al activitatilor bazate doar pe turism. Miami are intradevar o multime de posibilitati pentru distractie, dar este, de asemenea, un centru financiar mare al lumii. Centrul Miami are cea mai mare concentratie de banci internationale din Statele Unite ale Americii. Miami are cel mai mare procent de rezidenti straini din lume; 59% din locuitorii Miami s-au nascut in afara Statelor Unite. Acest lucru face Miami unul din orasele cele mai diverse din lume.

Miami este, de asemenea, cunoscut sub numele de capitala Americii Latina si Caraibe pentru economie, transport, dar si din motive culturale.

Cand va aflati in Miami, un lucru este sigur, nu va veti plictisi! Exista multe activitati care va vor bucura: vizitarea muzeelor, a numeroaselor restaurante, cafenele sau baruri, sau dansul pana in zori intr-un fierbinte club de noapte. In oras sunt trei strazi principale pe care veti gasi tot ceea ce va doriti: Ocean, Collins si Washington. Toate cele trei strazi se afla la cativa pasi de una de alta. Pe prima strada veti gasi hoteluri excelente, situate la cativa pasi de plaja. Plaja este frumoasa, apa este foarte calda si vederea fundului oceanului este extrem de clara. Collins ofera o multime de cumparaturi si o multime de buticuri scumpe. Restaurante le din Miami sunt uimitoare, dar multe au preturi rezonabile.

Arhitectura Art Deco din partea veche din Miami Beach este impresionanta si merita o plimbare pentru a vedea frumusetea ei. Miami Beach este de renume mondial pentru hotelurile sale, proprietatile somptuoase si exceptionale, facilitatile de recreere in aer liber. Cartierul South Beach este recunoscut pentru arhitectura Art Deco, oceanul albastru orbitor, plajele splendide si palmierii minunati.

Miami este un oras de emotie, culoare si textura. O mare parte din renumele Miami se datoreaza cartierelor sale diverse, care variaza de la zgarie-norii din centrul comercial al orasului, la Little Havana, care gazduieste comunitatea cubaneza infloritoare. Portul Miami este cel mai mare port de croaziera din lume.

Pe de alta parte, Miami este unul din orasele culturale cele mai incitante din Statele Unite. Wynwood Arts District si Miami Design District sunt infloritoare centre pentru arte. In 2013 Muzeul de Arta va fi mutat in noul sediu situat in mijlocul unui parc intins. In 2014, orasul va oferi un acvariu 2 727 660 litri si un planetariu 3D. In 2011, Frank Gehry a creat Centrul New World.

Pentru pasionatii de produse alimentare, orasul ofera un mix eclectic. Merita sa incercati unele alimente cubanez, pui la cuptor cu orez sofran sau platanos. Dar exista ceva pentru fiecare gust, inclusiv bucatarie japoneza, italiena etc.