Informatii utile Nashville

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -06:00

Nashville este recunoscuta pentru


divertisment
viata de noapte
gastronomie

Cand este indicat sa vizitati orasul Nashville

Vara este sezonul turistic de varf in Nashville. Cu exceptia cazului in care vizitati in mod special Nashville pentru Country Music Fan Fair din iunie, este posibil sa doriti sa evitati vremea calda si preturile ridicate la hoteluri. Primavara si toamna sunt foarte placute, ca sa nu vorbim de preturile mult mai mici. Iernile sunt reci, uneori si cu zapada. Exploziile scurte de ploaie sunt prezente aproape pe tot parcursul anului.

Temperaturi medii lunare in Nashville, America

Nashville este un oras care suporta toate tipurile de turism in fiecare luna a anului, dar exista cateva luni in care organizatiile sponsorizeaza festivaluri si alte activitati care adauga un plus unei vacante petrecute aici. Din mai pana in septembrie este momentul in care turistii se ingramadesc spre oras, dar septembrie si octombrie ar putea fi un moment mai bun pentru a calatori in Nashville.

Pentru iubitorii teatrului exista o multime de oportunitati in lunile septembrie si octombrie. Incepand din septembrie Simfonia Nashville prezinta concerte la Performing Arts Center din Tennessee. Franklin Jazz Festival incepe in primele zile ale lunii septembrie. Grand Ole Opry este gazda a spectacolelor si concertelor incepand din septembrie pana la sfarsitul lunii decembrie.

Tennessee State Fair incepe la mijlocul lunii septembrie si tine 9 zile. African Street Festival are loc la mijlocul lunii septembrie. Un targ de ambarcatiuni are loc la sfarsitul lunii septembrie. La inceputul lunii octombrie are loc Sarbatoarea Culturilor.

Ce sa luati in bagaj

Este bine ca pentru vacanta de vara sa puneti in bagajul dvs. haine viu colorate si pantofi confortabili. Pentru iarna, puneti in bagaj haine groase si incaltaminte confortabila. Vremea este schimbatoare. In situatia in care nu aveti nevoie de medicamente pe care sa le luati zilnic, Nashville are mai multe farmacii, unele deschise non stop, din care puteti cumpara la nevoie. Nu uitati aparatul de fotografiat!

Transportul in Nashville

Metropolitan Transit Authority - MTA opereaza servicii de transport cu autobuzul.

Exista mai multe servicii de taxi in Nashville si este mai usor sa rezervati prin telefon. Allied Cab (tel: (615) 883 2323), Checker Cab (tel: (615) 256 7000), Music City Taxi (tel: (615) 262 0451) and Yellow Cab (tel: (615) 256 0101).

Puteti inchiria masini de la: National/Alamo (tel: (615) 340 6546 sau 1 800 462 5266; www.alamo.com), Avis (tel: (615) 361 1212; www.avis.com), Budget (tel: (615) 366 0822 sau 1 800 527 0700; www.budget.com), Enterprise (tel: (615) 872 7722 sau 1 800 261 7331; www.enterprise.com) si Thrifty (tel: (615) 275 4257; www.thrifty.com). Vizitatorii trebuie sa aiba un permis de conducere valid, sa aiba cel putin 25 de ani si sa aiba un card de credit.

Shopping in Nashville

Cele mai bune cumparaturi din Nashville le puteti face in materie de muzica. CD-uri rare, pot fi mai usor de gasit aici, in timp ce unele magazine de discuri, cum ar fi magazinul lui Ernest Tubb, sunt atractii in dreptul lor propriu.

Centrul orasului este un loc in care veti gasi buticuri, precum si magazine cu suveniruri. Exista, de asemenea, mai multe cartiere in care veti gasi magazine cu obiecte antice. Zonele principale sunt Nashville's Eighth Avenue South, Franklin (la sud de oras), Goodlettsville (in partea de nord), and Lebanon (la 30 de minute est de oras).

Nashville