Despre New Orleans

New Orleans este un oras in statul american Louisiana. New Orleans este unul dintre acele orase, cu un sentiment de identitate feroce. Fiind la gura de varsare a fluviului Mississippi si privind peste Golful Mexic, acest oras ar putea fi o republica proprie, aceasta este natura sa independenta.

August 2005 a fost un moment important pentru oras. Uraganul Katrina a explodat cu vigoarea sa nemiloasa, provocand mari dezastre. In prezent, multe cartiere au fost recuperate, intre acestea se numara si cartierul istoric francez Garden District. Unele dintre locurile cele mai afectate (mai ales Ninth Ward), sunt inca supuse unui proces de reconstructie lenta.

In New Orleans nu sunt multe saptamani din an in care sa nu exista vreun festival sau un alt eveniment; in acest oras se sarbatoreste totul.

Datorita importantei sale istorice ca port, orasul este cu adevarat cosmopolit. Amestecul de culturi - franceza, spaniola, africana si americana - a creat un mediu boem, in care se amesteca eleganta, muzica si bucataria cu un dram de voodoo.

Centrul cultural este cartierul istoric francez (Vieux Carré), cu case ornate surprinzator cu gratioase balcoane din fier forjat in stil spaniol. New Orleans are 17 cartiere istorice nationale, cu mai mult de 35.000 de cladiri cotate la bursa. Cele mai bune exemple sunt situate in cea mai mare parte a Garden District. Una dintre principalele atractii ale zonei este Monetaria SUA. Exista intotdeauna o petrecere pe strada Bourbon, de care va puteti bucura. Puteti vizita si muzeul de ceara Louis Armstrong, sau va puteti opri pur si simplu pe o banca in parcul Woldenberg.

Nu faceti greseala de a gandi ca nu exista niciun motiv sa va aventurati in afara Cartierului Francez pe timpul vacantei la New Orleans. Un tur la Louisiana Superdome sau o vizita la Degas House va pot face ziua mai frumoasa.

In acest oras, anterior foarte traditional, a luat posibil de a se reconstrui si de a se inova cu bucurie, si pe langa vechile institutii, exista acum restaurante si hoteluri moderne de clasa mondiala. Practic totul in New Orleans este diferit si speciala. Este un oras care nu inceteaza sa uimeasca vizitatorii sai.

New Orleans este un oras dedicat placerii si indulgentei, ce trebuie inscris in planurile dvs. de vacanta!

New Orleans