Transport New Orleans

Regional Transit Authority (RTA, www.norta.com) ofera transport cu autobuzul si servicii de tramvai. Din Cartierul Francez cele mai multe destinatii sunt deservite de autobuze, care opresc la intersectia Basin cu Canal Sts. Toate opririle sunt semnalizate, mentionand numele si numarul rutei - va trebui sa explorati toate cele patru colturi ale unei intersectii pentru a gasi statia dorita.

New Orleans are doua linii de tramvai in functiune (www.norta.com). Linia de tramvai Riverfront opereaza masini de epoca.

Taxiurile din New Orleans sunt abundente si foarte usor de gasit la hotelurile mari, peste tot in Cartierul Francez si de-a lungul Riverwalk. La orele de varf si in timpul festivalurilor majore, tarifele cresc

In centrul orasului New Orleans nu este necesara o masina. Locul de parcare este minim, traficul este foarte lent si puteti ajunge la cele mai multe locuri pe jos. In Cartierul Francez in special, strazile sunt inguste si cu multe restrictii de parcare. Toate marile companii de inchiriere de masini au birouri in New Orleans. Conducatorii auto trebuie sa aiba peste 21 de ani (cele mai multe companii inchiriaza la persoane cu peste 25 de ani), si sa fie posesorii unui permis valabil si al unui card de credit.