Despre New York

Orasul New York este cel mai populat oras din SUA, cu o zona metropolitana intre cele mai mari din lume. Orasul New York este situat in statul New York, si este considerat cel mai mare oras al Statelor Unite inca din 1790. In istoria orasului sta scris ca acesta a fost primul oras capitala al statului si locul de numire a lui George Washington ca primul presedinte al SUA. De peste un secol New York este unul dintre centrele mondiale importante de comert si finante; are, de asemenea, o influenta globala colosala din punct de vedere al mass-media, educatiei, divertismentului, artei si modei. Nu in ultimul rand, New York este un centru important al afacerilor externe, gazduind sediul ONU. Orasul este impartit in cinci zone: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens si insula Staten Island.

Big Apple nu are nevoie de nicio introducere. New York reprezinta tot ceea ce ati visat vreodata si mult mai mult. Exista atat de multe activitati pe care le puteti face in orice zi, incat orasul ar putea parea coplesitor la prima vedere. New York City este ca un mic univers in care veti gasi ca orice persoana de pe pamant este reprezentata, nu numai de Organizatia Natiunilor Unite, ci si pe cele mai aglomerate strazi si in cartierele situate de-a lungul orasului. In oras veti gasi, de asemenea, multe muzee, arhitectura, precum si nenumarate posibilitati de cumparaturi, in special de-a lungul Madison Avenue. Tipul de cladiri cel mai frecvent asociate cu New York-ul sunt zgarie-norii. Orasul gazduieste de asemenea unele dintre cele mai inalte cladiri din lume, incluzand Empire State Building.

O vizita nu este suficienta pentru a acoperi una sau doua activitati din New York - o saptamana nu este suficienta pentru a descoperi toate restaurantele si obiectivele turistice din acest. New York are ceva magic, care va va aduce inapoi pentru sejururi mai lungi. Teatrele de pe Broadway, The Lincoln Center for the Performing Arts, Staten Island Ferry (gratuit), vanzatorii de pe Canal Street, si sute de alte atractii si activitati va vor face un vizitator regulat.

Epicentrul vietii din New York a fost intotdeauna Manhattan, care este inconjurata de patru orase-cartier - Bronx, Brooklyn, Queens si Staten Island - toate avand propriul lor caracter si atractii.

Desi New York inca se lupta cu evenimentele din 11 septembrie 2001, acesta si-a recapatat vitalitatea, iar acum se confrunta cu provocarile viitorului. Simbolic in acest sens este redeschiderea World Trade Center. National September 11 Memorial va fi o piata compusa din doua piscine uriase, menite sa reprezinte urme ale fostelor turnuri gemene, oferind cascade inscriptionate cu numele celor 3.000 de victime. Memorialul are menirea de a rezona cu locuitorii din New York si cu vizitatori deopotriva.

Brooklyn Bridge Park este continuu in curs de dezvoltare, contribuind la extinderea spatiului verde in cadrul orasului.

Articole din New York

Top destinatii de shopping din jurul lumii
Top destinatii de shopping din jurul lumii

Shopping-ul facut in vacanta poate fi una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le veti pastra cand va intoarceti acasa. Hainele cumparate in calatorii...

Cele mai faimoase poduri din lume
Cele mai faimoase poduri din lume

Adesea, la vederea unui pod ne intrebam cum de tehnologia a facut posibila construirea unei asemenea structuri. Desi trecem in fiecare zi pe ele, pentru...