Ghid turistic Newport (US)

Recomandat pentru: shopping, gastronomie, restaurante

Despre Newport (US)

Newport este un oras de pe insula Aquidneck in Newport County, Rhode Island, Statele Unite ale Americii. Statutul orasului Newport ca destinatie de vara favorita dateaza din secolul al XIX-lea, cand industriasii americani cei mai bogati, si-au ridicat aici somptuoase vile cu vedere la Oceanul Atlantic. Desi Vanderbilt si prietenii sai nu mai traiesc demult, vilele ridicate de ei se afla intr-o stare excelenta si sunt atractia zonei.

Situat glorios pe varful de sud al insulei Aquidneck si marginit pe trei laturi de apa, Newport este unul din orasele de navigatie mari ale lumii. In atentia dumneavoastra pot fi o serie de festivaluri de muzica - clasica, folk, jazz - care sunt printre cele mai importante din SUA. Portul din apropiere ramane unul dintre centrele de yachting cele mai active si importante din tara, iar restaurantele si baruririle va vor invita sa le treceti pragul zi si noapte. Scena restaurantelor din Newport este o experienta destul de elaborata si generoasa, orasul oferind o varietate de experiente culinare.

Newport ofera o varietate de activitati pe tot parcursul anului. In timpul sezonului de vara, sporturile de apa sunt extrem de populare in randul locuitorilor si turistilor. Navigatia si excursiile cu barca sunt, de asemenea, disponibile incepand din primavara anului; iar un patinoar in aer liber este un loc minunat in care sa mergeti iarna. Cumparaturile si jocurile de noroc sunt, de asemenea, atractii turistice mari pe parcursul intregului an.

Newport (US)