Despre Niagara Falls (US)

Niagara Falls (Cascada Niagara) este numele colectiv a trei caderi de apa situate la granita dintre statul nord american New York din SUA si provincia Ontario din Canada. Acest ansamblu include: Cascada americana (American Falls) si Cascada valul miresii (Bridal Veil Falls) pe teritoriul Statelor Unite si Cascada potcoava (Horseshoe Falls) pe teritoriul Canadei. Latimea cascadei pe partea nord americana este de 363 m, iar apele cascadei cad de la 21 m inaltime; pe partea canadiana latimea cascadei este de 792 m (in forma de potcoava), iar inaltimea caderii de apa este de 51 m. Odata ajunsi aici, nu va fi greu sa intelegeti de ce multi considera Niagara Falls o minune naturala. Cascada mare poate fi accesata atat din Canada cat si din partea americana, desi cea mai buna vedere este in intregime pe partea canadiana, cu toate acestea, daca doriti cu adevarat sa fiti aproape de apa, New York, Side este cel mai bun loc.

Descoperita in anul 1678, de exploratorul francez Father Louis Hennepin, Cascada Niagara a fost una dintre primele icoane ale Americii, ademenind cu frumusetea sa salbatica, exploratori si milioane de vizitatori.

Niagara Falls este un loc turistic din anul 1800, 85 de ani mai tarziu fiind numita oficial parc national – devenind una dintre cele mai importante atractii turistice din America de Nord.

O plimbare pe faimosul Maid-of-the-Mist este o necesitate. Experienta Niagara Falls nu va fi completa daca nu va veti plimba cu una dintre aceste barci. O alta atractie este zona Clifton Hill. Aici exista nenumarate magazine, muzee, hoteluri, moteluri, restaurante, si multe altele.

Frumusetea naturala a Cascadei Niagara invita in mod normal la activitati in aer liber. Va puteti bucura de Niagara River Canyon intr-un tur organizat de Whirlpool Jet Boat Tour, contra unei sume de 45 $. Aici veti gasi distractii pentru orice varsta, intr-o experienta antrenanta la Devil's Hole, Hamilton's Turn si Niagara Canyon.

Elicopterele ofera o vedere extraordinara a celor mai atractive obiective turistice din zona, prin excursii.

Niagara Falls State Park cuprinde peste 400 de acri de peisaj luxuriant si fauna salbatica si multe faimoase atractii. Niagara ofera o priveliste uluitoare a uneia dintre minunile naturii si o experienta care va dura o viata intreaga. State Park este deschis 365 de zile pe an, 24 de ore pe zi.

Cu siguranta va imaginati ca Niagara nu poate fi oprita, ei bine, acest lucru nu este adevarat. In anul 1969 in scopul cercetarii si curatarii zonei si pentru a restabiliza peretii, inginerii armatei SUA au oprit apa cascadei pentru 6 luni, constientizand ca exista pericolul prabusirii in urma eroziunii. Turistii care au vizitat cascada in perioada respectiva au surprins in fotografii un peisaj deloc atragator definit de imagini aride si stancoase ce nu pareau strabatute vreodata de apa.

Cascada Niagara este o comoara de bijuterii create in mod natural sau de mana omului, care merita vazute! Experimentati frumusetea minunata si maiestuosa pe care natura a pictat-o cu vant, apa si gheata in ultimii 12.000 de ani asupra peisajului Niagara.

Niagara Falls (US)